Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pegasus gevonden op telefoons van Amerikaanse diplomaten in Afrika

Geplaatst in:

Een nieuwe ontwikkeling in het geval van telefoonhacking door software die is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf. Voor het eerst zijn de telefoons van Amerikaanse functionarissen het doelwit geweest. Een nieuwe episode in deze saga dreigt de betrekkingen tussen Israël en de regering-Biden te ondermijnen.

Met onze correspondent in Jeruzalem, Michael Bol

Deze keer werd de Pegasus-spyware, ontwikkeld door de Israëlische NSO-groep, gevonden op minstens 9 telefoons van medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is volgens Reuters, dat deze informatie openbaarde over Amerikaanse functionarissen die in Oeganda wonen.

Het Israëlische bedrijf werd vorige maand door het Amerikaanse ministerie van Handel op de zwarte lijst gezet nadat het werd beschuldigd van het hacken van telefoons van honderden regeringsfunctionarissen over de hele wereld, waaronder verschillende staatshoofden. Vooral de telefoon van de Franse president Emmanuel Macron.

In antwoord op een vraag zegt een woordvoerder van de NSO Groep dat hij geen aanwijzingen heeft dat er software op deze telefoons wordt gebruikt. Hij voegde eraan toe dat de betreffende rekeningen waren opgeschort en dat er een onderzoek zou lopen. De Israëlische minister van Defensie zal volgende week een bezoek brengen aan Washington om het Iraanse nucleaire dossier te bespreken. Maar ook de Pegasus-zaak zal onderwerp van gesprek zijn.

READ  Voor en na foto van Michelle en Barack Obama verliefd als op dag één