Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op voor deze Chrome-extensie die uw e-mailaccounts kan stelen…

Zij zullen werken namens Noord-Korea. Deze hackers spioneren digitale activiteiten over de hele wereld. opmerkelijk In Europa en de Verenigde Staten. Ze zijn vooral geïnteresseerd in overheidsinstanties. Deze Noord-Koreaanse hackers zullen zelfs de Google-browserextensie gebruiken om Gmail-accounts te hacken. Je moet dus voorzichtig en waakzaam zijn.

Noord-Koreaanse hackers richten zich op de Verenigde Staten en Europa

Het zullen de Verenigde Staten en Europa zijn Hun belangrijkste doelen. Deze Noord-Koreaanse hackers waren geëvolueerd Nieuwe manier van werken Om computers over de hele wereld te bespioneren. Vooral op de hierboven genoemde plaatsen.

U moet dus voorzichtig zijn met deze Chrome-extensies, omdat een ervan kwaadaardig kan zijn. Hij is slim, ja, maar hij is ook kwaadaardig. Ze hacken Gmail-accounts door te rennen phishing-campagne.

Bron: Pixabay

Ze waren in staat om te installeren spion extensie voor surfers. Dit zijn al Google Chrome en Microsoft Edge. Geschikt voor twee Chromium-browsers dezelfde extensies.

Malware kan browsergerelateerde processen detecteren

Hier is hoe het gaat. malware-lading Het kan zich verspreiden naar de computer Wie heeft de extensie gedownload en geïnstalleerd. De pc voert vervolgens het PowerShell-script uit. Door DevTools te activeren, staat dit PowerShell-script uitvoering toe willekeurig symbool.

Merk op dat DevTools meestal een set tools is die bedoeld zijn voor ontwikkelaars. Deze malware heeft de mogelijkheid om te detecteren wat het doelwit in hun webbrowser doet. ontdekken Browsergerelateerde bewerkingen als zodanig Tabbladen en hun titels.

Zodra u een webpagina opent, kan de malware het uitpakken Alle informatie weergegeven op de pagina. Dit alles zodra je een trefwoord ziet verschijnen in de titel van het tabblad. Volexity, de eerste met Programma gespotonthult de interesse van de laatste.

Volgens dit beveiligingsbedrijf is het doel van dit programma: Inloggegevens verzamelen naar Gmail-accounts.

READ  Verwijder deze kwaadaardige app die sneller dan 100.000 keer is gedownload

Deze hackers richten zich specifiek op nucleaire installaties

Bovendien hoeft dit programma niet op een webpagina te zoeken. Hij heeft gewoon nodig Adressen toevoegen aan de zwarte lijst. Hierdoor verliest hij geen tijd. Volgens beveiligingsonderzoekers bestaat deze extensie al meer dan een jaar.

Het is specifiek gericht overheidsinstellingen in Zuid-Korea. Maar ook andere landen zoals de Verenigde Staten of Europese landen. Zelfs de hackers die voor Noord-Korea werken, lijken bijzonder geïnteresseerd in nucleaire installaties.

Uiteraard is deze extensie niet te vinden in de officiële Chrome Store. De hackers lanceerden naar verluidt een phishing-campagne om de doelwitten de software vrijwillig te laten installeren. Niemand is er veilig voor Deze kwaadaardige software.

Redenen waarom het nodig is Wees heel voorzichtig en zeer attent. Anders kan uw Gmail-account worden gehackt. Dit is zonder uw medeweten en ondanks dat een goed wachtwoord of tweefactorauthenticatiesysteem is geactiveerd.

Gmail
Bron: Pixabay

Deze malware zal momenteel alleen Windows-computers aanvallen

Deze malware kan een webpagina hacken, maar ook Bestanden bewerken Bevat systeemvoorkeuren. En bijlagen ook. Bovendien legde Veloxity uit dat deze malware momenteel alleen Windows-pc’s zal aanvallen.

Dit belet niet dat hackers op een dag toegang krijgen tot andere besturingssystemen (OS), zoals: Dat is van Mac. Momenteel is de enige manier om jezelf tegen deze hack te beschermen het gebruik van een zeer goede antivirus. Vermijd anders het installeren van extensies in deze browsers.

In feite, de laatste vaak kwetsbaarheden.

Beveilig je Gmail-account op alle mogelijke manieren

We zeiden hierboven dat op dit moment alleen een goede antivirus je kan helpen beschermen tegen deze malware. Of vermijd het installeren van gearceerde extensies. Het kost echter niets om te proberen Beveilig uw Gmail-account op alle mogelijke manieren. Met Google is het mogelijk om te controleren of er verdachte activiteiten hebben plaatsgevonden op uw account.

READ  Zelfstudie - Windows 10 updaten naar Windows 11

Hier zijn een paar stappen voor Identificatie van verdachte activiteit Op je Gmail en eventueel herstellen:

  • Eerst moet u inloggen op uw account. Als u geen verbinding kunt maken, is er iets mis. U moet dus naar de pagina voor accountherstel gaan en enkele vragen beantwoorden.
  • Vervolgens moet u uw activiteiten controleren en uw account beveiligen. Wanneer u het account opent, moet u naar het gedeelte Beveiliging gaan. Van daaruit kan men hun accountactiviteiten controleren. Sommige herkennen we misschien niet en daarom zullen we ze moeten ontkennen. U kunt ook uitchecken Hardware Na gebruik van de rekening.
  • Ten slotte kan men andere beveiligingsmaatregelen nemen door een aantal stappen van Google te volgen.