Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op, deze zwendel is bedoeld om uw bankrekening leeg te maken!

Pas op, deze zwendel is bedoeld om uw bankrekening leeg te maken!

Wees gewaarschuwd, oplichters gebruiken momenteel de reputatie van de Duitse supermarktketen om de bankgegevens van hun slachtoffers te stelen.

Krediet: K. Mitch Hodge / Unsplash

Als je een fan bent van lokale producten LiddellEn zie een kans om een ​​verkeerspas te winnen, let op de zwendel die momenteel gaande is. De Duitse winkelketen is al het slachtoffer van het succes, aangezien fraudeurs hun reputatie gebruiken om potentiële slachtoffers in hun netten te lokken.

Fake cadeaukaart is in opkomst

Er zijn veel oplichting over Lidl, maar de nep-cadeaubonzwendel is tegenwoordig misschien wel de meest voorkomende. In wijdverspreide e-mails – die je misschien zelf hebt ontvangen – die van Lidl lijken te komen, wordt je aangeboden om een ​​cadeaubon van 50 € te winnen. Om deze coupon in te wisselen, moet u echter een kleine online enquête invullen. En hier is het drama. Zodra de scan is voltooid, Fraudeurs krijgen uw bankgegevens in handen En andere gevoelige gegevens. De kleur van de beloofde 50 euro zie je natuurlijk nooit.

Als u eerder in de val loopt, ziet u een toename van het aantal verdachte uitgaande overschrijvingen van uw rekening. De enige optie die overblijft, is om contact op te nemen met uw bank en de situatie aan hen uit te leggen, terwijl uw kaart wordt verzet. Als u niet geïnteresseerd was, weet u nu: deze vermeende kortingsbon is oplichterij. Lidl bevestigde op hun website dat dit zo is “Op geen enkele manier in het origineel” Van deze frauduleuze e-mails en u voert momenteel geen campagne om dit soort cadeaubonnen uit te geven.

READ  Zes dagen na livegang begint Meta's geavanceerde chatbot al te ontsporen

Doe voorzichtig

Zorg er altijd voor dat u het retouradres controleert voordat u een enquête invult of iets via e-mail probeert te winnen. Vaak zijn phishing-pogingen gemakkelijk te herkennen, omdat het e-mailadres regelmatig symbolen of tekens bevat die geen plaats hebben in het officiële adres. Vermijd in het algemeen ogenschijnlijk al te verleidelijke aanbiedingen, die vaak een manier zijn om persoonlijke gegevens van u te extraheren. Merk ten slotte op dat dezelfde zwendel ook vaak voorkomt via de telefoon, maar dat het potentiële slachtoffer noodzakelijkerwijs een duur telefoonnummer moet bellen om een ​​kortingsbon te winnen.