Paris Saint-Germain plaatst zich binnenkort voor de knock-outfase van de Champions League

Het is woensdag 13 december 22.55 uur als de Zweed Glenn Nyberg het laatste fluitsignaal luidt voor de wedstrijd tussen Borussia Dortmund (BVB) en Paris Saint-Germain (PSG). De twee ploegen hebben zojuist de groepsfase van de editie 2023-2024 van de Champions League met een gelijkspel afgesloten (1-1). Supporters in Signal Iduna Park zijn in extase. Zijn “gele muur” trilt. Door dit resultaat kon BVB de eerste plaats in de groep behalen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Kylian Mbappé en zijn teamgenoten aan de voet van de “gele muur” van Borussia Dortmund in de Champions League

Bijna 4.000 Paris Saint-Germain-fans die naar Duitsland waren gereisd, verdrongen zich in het bezoekerspark van het stadion en vierden deze finale toch alsof het een overwinning was. De Capital Club zal voor het twaalfde jaar op rij deelnemen aan de achtste finales van de prestigieuze Europese competitie. Dit was verre van zeker. Wat maakt het op dit moment uit of hij zijn kwalificatie te danken heeft aan de overwinning van Milan in het Newcastle Stadium (1-2).

Alleen succes in het Ruhrgebied garandeert de Parijzenaars een geldig ticket voor de rest van het toernooi. Bij een gelijkspel of een nederlaag hangt hun lot af van de uitkomst van de wedstrijd tussen de Engelsen en de Italianen. Het oorspronkelijke doel van de avond was winnen en tegelijkertijd topgroep F, gaf coach Luis Enrique op een persconferentie toe.

Maar de Spaanse technicus, die voor dit laatste duel om meer had gesmeekt “Positiviteit”Hij bleef trouw aan zijn plan: “In een groep die zo moeilijk is, is het goed om als tweede te eindigen.” Woensdag schuwden zijn troepen een vroegtijdig vertrek niet. Aan het einde van de eerste helft, terwijl het scorebord in Signal Iduna Park nog steeds 0-0 aangaf, werden ze effectief uitgeschakeld, omdat de Magpies tegelijkertijd voor stonden op de Rossoneri en voor hen in het klassement.

READ  CdM: Volledig programma deze donderdag, Soler, Sarabia en Navas op de vlucht! - Nieuws

Warren Zaïre Emery, man van de Voorzienigheid

Volgens hem hield de coach zijn ogen niet op wat er op St James’ Park gebeurde. Er is geen manier om in de val van afstandsgevechten te trappen… tenminste tot 84H De eerste minuut van de wedstrijd, toen de Lombarden profiteerden van de gastheren. Daar vroeg Luis Enrique zijn ploeg om langzamer te gaan spelen en riep hen op om de gelijkmaker te bereiken.

Een strategische keuze waar Kylian Mbappé duidelijk geen smaak in had. De aanvaller van Paris Saint-Germain stak zijn bitterheid niet onder stoelen of banken toen hij zag dat zijn team de voorkeur gaf aan het minste van twee kwaden. Hij voegde eraan toe: “Het is normaal dat de spelers zich gefrustreerd voelen. We hadden vijf kansen om te scoren, vijf echte kansen!” Geef het toe aan de coach. Maar het zou een beetje dom zijn als we in de 85e minuut het risico liepen een doelpunt tegen te krijgenH minuut. »

Je hebt 55% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.