Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paramaterialen om objecten op afstand te manipuleren

Paramaterialen om objecten op afstand te manipuleren

Bewegende objecten zonder ze aan te hoeven raken is nu een realiteit dankzij ultrasoon geluid en licht… maar de objecten in kwestie zijn klein. Een ontdekking van de Universiteit van Minnesota maakt het mogelijk om veel grotere voorwerpen op afstand te hanteren.

Touchless handling in de robotica-sector of in industriële assemblage is een soort heilige graal: apparaten hebben geen stroombron meer nodig voor navigatie. Op dit moment kunnen geluids- en lichtgolven objecten manipuleren, maar ze moeten kleiner zijn dan de golflengte van geluid (millimeter) of licht (nanometer).

Verplaats grote voorwerpen zonder ze aan te raken

Dat is waar een onderzoeksteam van het University of Minnesota College of Science and Engineering om de hoek komt kijken. Wetenschappers hebben een manier ontwikkeld om grote objecten te verplaatsen met behulp van de principes van metamateriaalfysica. Deze synthetische composietmaterialen hebben elektromagnetische eigenschappen die reageren op licht- of geluidsgolven.

Het principe is als volgt: door een pad van metamaterialen op het oppervlak van een object te volgen, wordt het mogelijk om geluid te gebruiken om het in de gewenste richting te sturen, zonder het fysiek aan te hoeven raken. ” We weten al een tijdje dat golven, licht of geluid, dingen kunnen manipuleren herinnert zich Ognjen Ilic, auteur van de studie.

Het unieke aan ons onderzoek is dat we veel grotere objecten kunnen manipuleren als we hun oppervlak omzetten in een “meta-materie” oppervlak. voegt hij eraan toe. De hier voorgestelde technologie maakt het niet alleen mogelijk om een ​​object naar voren te bewegen, maar ook om het naar de bron toe te trekken. De studie is momenteel een proof of concept. De onderzoekers willen nu hogere frequenties en verschillende materialen testen om kijk of ze verschillende voorwerpen aankunnen.

READ  Occitani: Gezien het vroege begin van een grieppandemie, "is het dringend nodig om mensen die risico lopen te vaccineren"