Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een controversiële orb

Dit artikel is een uittreksel uit Science en Avenir Monthly #911, gedateerd januari 2023.

In 2014 stortte een UFO neer in de Stille Oceaan, 200 kilometer voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea. Het heet CNEOS-2014-01-08, is slechts 45 cm breed en zou de grond hebben geraakt met een zeer hoge snelheid van 216.000 km/u na een hyperbolisch traject; Bewijs voor zijn interstellaire oorsprong, aldus twee Amerikaanse onderzoekers die hun hypothese publiceerden in Astrofysisch tijdschrift.

Gegevens van spionagesatellieten

Het zal dus het eerste lichaam van buiten het zonnestelsel zijn dat tot nu toe is waargenomen, vóór de asteroïde Oumuamua (2017) en de komeet Borisov (2019). Het probleem: sommige gegevens die deze meteoor identificeren, zijn afkomstig van spionagesatellieten van het Amerikaanse ministerie van Defensie en zijn daarom geclassificeerd, wat de wetenschappelijke gemeenschap ertoe aanzet voorzichtig te zijn met deze hypothese van Avi Loeb, de controversiële onderzoeker die met name Oumuamua als een schip ondersteunt. De astronoom wil echter tegen eind 2023 een expeditie starten om de oceaanbodem af te schrapen op zoek naar fragmenten van dit object.

READ  Wetenschappers bereiken de hoogste boom in de Amazone