Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paniek in de vastgoedsector

De nieuwe Diagnostic Energy Performance (DPE), effectief 1is aan het zijn Juli brengt enkele nare verrassingen voor de vele beursgenoteerde energie-intensieve huiseigenaren. DPE is gemaakt door een gecertificeerde professional door middel van theoretische berekening op basis van de technische kenmerken van het gebouw en niet langer op basis van energierekeningen, waarbij goederen worden gescoord van A, beste kwaliteit tot G, slechtste, op basis van hun prestaties. Het moet aan elk koop- of huurcontract worden gehecht, met ernstige juridische gevolgen vanaf nu.

Sterker nog, volgens de Klimaatwet van 22 augustus 2021, vanaf 1is aan het zijn Januari 2025 Woningen met een rating van 600.000 G worden als onfatsoenlijk beschouwd en mogen daarom niet worden verhuurd. Hetzelfde lot geldt in 2028 voor 1,2 miljoen woningen met de indeling F en in 2034 voor 2,6 miljoen woningen met de indeling E. Maar vanaf 25 augustus 2022 kunnen de huren voor woningen met de indeling F en G niet worden verhoogd, ook niet door toepassing van een index tijdens Contract, noch tijdens huurverlenging of verhuizing.

De verkoop wordt beïnvloed. SeLoger.com ziet een toestroom van advertenties voor energiezuinige huizen. Thierry Delisalle, een Parijse notaris, was getuige van een mislukking in de verkoop als gevolg van een lagere rating dan de verkoper had aangegeven … De nieuwe versie van de diagnostiek, die enkele maanden werd uitgevoerd, bleek echter in veel meer beruchte categorieën dan verwacht.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Behuizing: Grand Bazaar of New Energy Performance Diagnostics

werk voor niets

Marcel Krasner, eigenaar van zo’n dertig huizen in de agglomeratie Angers, is daar niet bang voor. Hij had een volledig gerenoveerd gebouw in Rochefort-sur-Loire (Maine-et-Loire), ondertekende een overeenkomst met het Nationaal Agentschap voor Woningverbetering (ANAH) om vijf appartementen met een sociaal karakter uit te rusten (daarom heeft de inauguratie recht op een 85 % korting op het inkomen uit onroerend goed. Volgens het belastingstelsel dat bekend staat als Cosse, ligt de huur tussen de € 7 en € 8 per vierkante meter per maand.

“Sociaal werk schrikt me niet af, ik huurde bijvoorbeeld 425 euro per maand voor 70m2 Voor een jong stel of gepensioneerde studenten. Maar terwijl ik vóór het werk het vooruitzicht had om het D-label van het Thermal Design Bureau te krijgen, leidt de DPE na het werk voor drie van de vijf woningen tot een E-rating, wat niet alleen de betaling van de € schaadt 150.000 subsidie ​​van ANAH maar op termijn ook de mogelijkheid om deze woningen te huren, bang.

READ  Covid-19: meer dan 2 miljoen doses AstraZeneca in suspensie, wat doet u?

Niettemin investeerde de heer Krasner 450.000 euro in isolatie, dubbele beglazing en de installatie van de nieuwste elektrische straalkachels. “Deze processen zijn complex, ze vergen twee tot drie jaar voorbereiding en maanden bouwtijd, dus we moeten de regels niet ineens veranderen.”, protesteert R. El.

Je hebt 61,11% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.