Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pandemische update

Geplaatst op zondag 12 december 2021 om 19:34

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Vaccins zijn mogelijk minder effectief tegen Omicron (WHO) –

De Wereldgezondheidsorganisatie zei zondag dat de Omicron-variant zich sneller lijkt te verspreiden dan de Delta-variant, minder ernstige symptomen veroorzaakt en vaccins minder effectief maakt, en benadrukt dat de gegevens nog steeds erg onvolledig zijn.

Omicron is volgens de organisatie inmiddels in 63 landen aanwezig.

– VK-alarmniveau verhoogd –

Zondag kondigden Britse gezondheidsfunctionarissen aan dat ze het alarmniveau voor Covid hadden verhoogd vanwege de “snelle toename” in gevallen van de Omicron-variant.

Het niveau is verlaagd van drie naar vier, wat het op één na hoogste is en aangeeft dat “de overdracht hoog is en de druk op de gezondheidsdiensten wijdverbreid en aanzienlijk is of toeneemt”.

De Britse regering heeft al aanvullende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van de variant tegen te gaan, waaronder het verlengen van de campagne om het vaccin op te voeren tot meer dan 30 jaar vanaf maandag.


Vanaf dinsdag moeten ook volledig gevaccineerde contacten van mensen die positief getest zijn op Covid-19 zeven dagen dagelijks antigeentesten doen, terwijl degenen die niet zijn gevaccineerd tien dagen geïsoleerd moeten blijven.

– Boris Johnson in rep en roer –

Premier Boris Johnson is beschuldigd van het cultiveren van een ‘cultuur van het negeren van de regels’ in de regering nadat zondag een foto werd gepubliceerd waarop hij een examen aflegde in december 2020, op een moment dat Britten werd gevraagd hun sociale interacties te beperken.

READ  In de VS zeggen meer Amerikanen dat ze 'zonder religie' zijn

– Duizenden demonstranten in Oostenrijk –

Duizenden demonstranten daalden zondag af naar verschillende steden in Oostenrijk om te protesteren tegen het verplichte vaccinatieproject en de anti-Covid-beperkingen, terwijl de afsluiting vandaag werd opgeheven voor degenen die zijn ingeënt, maar van kracht blijft voor degenen die geen injectie hebben gekregen.

De mobilisatie was het sterkst in Graz (zuid), waar de politie zo’n 17.000 mensen telde. In het westen van het land waren dat er 9.000 in Bregenz, 6.000 in Innsbruck en 4.500 in Salzburg.

De dag ervoor protesteerden 44.000 mensen in Wenen, voornamelijk op aandringen van extreemrechts. De politie meldde 771 bekeuringen, de meeste voor het schenden van de verplichting om maskers te dragen.

– Frankrijk: vaccinatie van kinderen is een “noodzaak” (CASTEX) –

De Franse premier Jean Castix schatte in een interview met France Bleu Alsace dat het vaccineren van kinderen van 5 tot 11 jaar tegen Covid-19 een “noodzaak” was.

De premier zei op de lokale radio dat “het vaccineren van kinderen een noodzaak is” tussen de 5 en 11 jaar, in de overtuiging dat de jongsten “dragers” van het virus zijn. “Ik ben een levend voorbeeld”, vervolgde hij. “Het was mijn 11-jarige dochter die me een paar weken geleden het virus gaf.”

– Meer dan 5,3 miljoen doden –

De pandemie heeft sinds eind 2019 wereldwijd ten minste 5300.591 miljoen mensen het leven gekost, volgens een beoordeling opgesteld door AFP uit officiële bronnen, op zondag om 11:00 GMT.

De Verenigde Staten zijn het dodelijkste land met 797.179 doden, vóór Brazilië (616.744), India (475434), Mexico (296.620) en Rusland (289.483).

READ  Griekenland slaat de pijnlijke bladzijde van het Internationaal Monetair Fonds om

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat, rekening houdend met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, dat de epidemische tol in de wereld twee tot drie keer hoger zou kunnen zijn.