Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Over een paar dagen zullen we een zeldzaam en verbazingwekkend astronomisch fenomeen kunnen bewonderen!

Over een paar dagen zullen we een zeldzaam en verbazingwekkend astronomisch fenomeen kunnen bewonderen!

De show die binnenkort komt, zal de eerste zijn in een zeer korte serie, slechts 5 PHEMU van de manen van Saturnus het hele jaar door.
Margarita Erio

Margarita Erio meteoriet van Italië 5 minuten

Iedereen is er klaar voor, met de kalender in de hand, om de volgende hemelse gebeurtenis te vieren die een echt spektakel belooft te worden. Sterker nog, binnen een paar dagen We zullen getuige zijn van de occultatie van Tethys, een van de natuurlijke manen van Saturnus. Het werd ontdekt door Giovanni Domenico Cassini op 21 maart 1684. Maar deze occultatie zal bijzonder zijn Omdat het zal gebeuren op het niveau van een andere natuurlijke satelliet van Saturnus: Enceladus, Het werd ontdekt door William Herschel op 28 augustus 1789.

Het fenomeen van wederzijdse occultatie tussen de manen van Saturnus zal dan optreden. Dit bijzondere en zeldzame fenomeen heet PHEMU, wat is afgeleid van ‘wederkerige verschijnselen’.

PHEMU’s, zeer coole zeldzame verschijnselen

De PHEMU’s zelf worden getoond Door dalingen in de helderheid van de satellieten, Soms zijn ze zo duidelijk dat ze eenvoudig met een telescoop kunnen worden waargenomen. Het kan zeer nuttig zijn voor wetenschappelijk onderzoek.

In feite stelt de chronologie van deze gebeurtenissen astronomen in staat hun kennis van satellietbanen te verbeteren. Benadruk potentiële verstoringen.

Zet dus je wekker, want in de nacht van zondag op aanstaande maandag, Om 03.34 uur lokale tijd zal Enceladus Tethys verduisteren. Tethys zal echter niet volledig verduisterd worden Omdat de laatste een schijnbare schijf heeft die veel groter is dan die van Enceladus.

Occulties kunnen soms voorkomen tussen satellieten van dezelfde planeet, dus het is een wederzijds fenomeen.
Occulties kunnen soms voorkomen tussen satellieten van dezelfde planeet, dus het is een wederzijds fenomeen.

De schijnbare schijf komt niet overeen met de werkelijke diameter van een hemellichaam, maar eerder met wat het voor ons waarnemers lijkt. Ze bestaan ​​op verschillende afstanden tussen twee hemellichamen, Ze lijken misschien even groot, terwijl ze in werkelijkheid totaal verschillend zijn. Zoals bijvoorbeeld het geval is met de zon en de maan.

READ  De zoektocht van Brion wordt gepauzeerd na de tweede zaak Creutzfeldt-Jakob

In feite is de werkelijke diameter van de twee objecten ook totaal verschillend, De gemiddelde diameter van Tethys is 1.066 km en Enceladus is 498,8 km.

Dus zeiden we dat Tethys niet volledig verduisterd zal worden, maar die van ons wel Ringvormige occultatie.

Het zal helemaal niet gemakkelijk zijn om dit tafereel te observeren, Omdat de grootte van de twee satellieten tussen de 10 en 11 ligt, Je hebt dus een goede telescoop nodig om hem te spotten, en tijdens de occultatie aan de hemel zal er ook de Maan zijn, iets verder naar het oosten. Maandag is onze satelliet net de volle maan gepasseerd, die op 22 juni plaatsvindt. Het zal daarom grotendeels zonovergoten en daarom bijzonder helder blijven, tot het punt dat het observeren van de occultatie wordt bemoeilijkt.

We krijgen nog vier kansen om het wederzijdse fenomeen te bewonderen

Dit zal niet de enige PHEMU van de manen van Saturnus dit jaar zijn, maar het is wel de eerste. De verwachting is dat er de komende maanden nog vier wederzijdse verschijnselen zullen volgen.

PHEMU dat zal binnenkort gebeuren Het duurt 5,5 minuten op een hoogte van ongeveer 30 graden (28,185 graden om precies te zijn) Omdat Teti helderder is dan Enceladus, Occultatie zal resulteren in een volumedaling van 0,206.

Het enige dat overblijft is te hopen dat de weersomstandigheden de observatie van dit zeldzame spektakel niet verder zullen belemmeren. Om ons in staat te stellen deze astronomische verschijnselen waar te nemen, Het is noodzakelijk om een ​​heldere, heldere hemel te hebben.

READ  In de VS verpestte een conciërge 25 jaar fotosynthese-onderzoek door zijn vriezer uit te zetten

Het ideaal is dan om weg te blijven van stedelijke gebieden Zodat lichtvervuiling het monitoringproces niet verstoort Wat bij deze gelegenheid al bijzonder ingewikkeld is omdat Omdat de maan zich in de afnemende maanfase bevindt.