Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opwarming van de aarde bedreigt wereldvrede

Een Amerikaans inlichtingenrapport heeft een verhoogd risico op conflicten na 2030 onthuld als gevolg van waterschaarste en migratiegolven.

De opwarming van de aarde bedreigt de mondiale stabiliteit, volgens een Amerikaans inlichtingenrapport, dat een verhoogd risico op conflicten voorspelt als gevolg van waterschaarste en migratiebewegingen na 2030.

“De geopolitieke spanningen zullen waarschijnlijk verergeren, omdat landen het oneens zullen zijn over hoe de uitstoot van broeikasgassen kan worden verminderd om de doelen van de Overeenkomst van Parijs te bereiken”, zei de Amerikaanse inlichtingendienst een paar weken na de COP26-klimaatconferentie die gepland staat voor begin Glasgow. november.

Smeltend poolijs “versterkt al de strategische concurrentie om toegang tot zijn natuurlijke hulpbronnen”, merkt dit rapport op met de conclusies van alle Amerikaanse inlichtingendiensten. Elders, met stijgende temperaturen en extreme weersomstandigheden, “is er een verhoogd risico op waterconflicten en migratie, vooral na 2030.”

Geo-engineeringtechnologieƫn, een bron van toekomstige conflicten

Inlichtingendiensten zeggen dat de meeste landen “moeilijke economische keuzes zullen maken en mogelijk zullen vertrouwen op technologische vooruitgang om hun uitstoot snel, maar later” te verminderen, en waarschuwen dat geo-engineeringtechnieken, gericht op het manipuleren en veranderen van het klimaat en het milieu, een andere bron van conflicten kunnen zijn.

Dus elk land kan “testen” […] Lees verder

filmpje – De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd dat de laatste gletsjers in Afrika tegen 2040 zullen verdwijnen

READ  Donald Trump kondigt zijn kandidatuur voor het presidentschap in 2024 aan