Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oppositie waarschuwt dat arrestatie Imran Khan ‘rode lijn’ zou overschrijden

Oppositie waarschuwt dat arrestatie Imran Khan ‘rode lijn’ zou overschrijden

Pakistaanse oppositieleiders waarschuwden maandag 22 augustus dat de autoriteiten zouden oversteken”rode lijnAls ze oud-premier Imran Khan arresteren op beschuldiging van hoogverraad voor zijn opmerkingen over het rechtssysteem.

Hij werd omvergeworpen op 10 april Met een motie van wantrouwen heeft Imran Khan sindsdien in het hele land grote bijeenkomsten georganiseerd om druk uit te oefenen op de fragiele regerende coalitie. Honderden mensen verzamelden zich maandag voor zijn huis in de buurt van de hoofdstad Islamabad, blijkbaar om de toegang van de politie te blokkeren, aangezien de voormalige cricketster al maanden tegen een reeks beschuldigingen vecht zonder nog te zijn gearresteerd.

Zondag is een eerste politierapport ingediend, de eerste stap in een proces dat kan leiden tot formele aanklachten en arrestatie. “Waar je ook bent, sluit je vandaag nog aan bij Bani Jalla en toon je solidariteit met Imran KhanVoormalig minister van Informatie Fouad Chaudhry twitterde, verwijzend naar het huis van Imran Khan. “Imran Khan is onze rode lijn“, voegde hij eraan toe. De uitspraak over de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij onder leiding van Imran Khan.”Niet correct»De laatste beschuldigingen van zijn leider. “We hebben ernstige bedenkingen bij deze politieke trend die de instabiliteit in het land bevordert.Dat meldt PTI in een verklaring.

Imran Khan heeft sinds zijn verdrijving een reeks grote demonstraties georganiseerd en waarschuwde instellingen, waaronder het machtige leger, de regering onder leiding van Shahbaz Sharif, een van zijn oude politieke tegenstanders, niet te steunen. Zondag bekritiseerde een onderzoeksrechter die een arrestatiebevel ondertekende voor een IRP-functionaris, die een week in hechtenis zat en die volgens partijleiders zei dat hij in hechtenis was gemarteld.

READ  De Omicron-variant blijft groeien in Europa, waar nieuwe beperkingen zijn ingevoerd

Het belangrijkste doel van Imran Khan is het veiligstellen van vervroegde algemene verkiezingen, maar de regering heeft daar geen tekenen van getoond ondanks grote economische problemen. Imran Khan werd in 2018 verkozen met een belofte om een ​​einde te maken aan corruptie. Maar de steun van de bevolking die hij destijds genoot, nam af in het licht van de economische tegenspoed. Onder zijn bewind daalden de economische indicatoren van het land en het Internationaal Monetair Fonds schortte een leningprogramma van $ 6 miljard op, dat de nieuwe regering net weer op het goede spoor had gezet.

Zondag verbood de Pakistaanse Media Regulatory Authority (PEMRA) televisie om de toespraken van de ex-premier live uit te zenden, omdat hij zei dat hij “Haattoespraak” en hij “Het kan de openbare vrede en rust verstoren“.