Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op zestienjarige leeftijd duikt hij in een rivier en redt vier mensen van de verdrinkingsdood – Edition du soir Ouest-France

Op 3 juli 2022 aarzelde een 16-jarige jongen niet om in de staat Mississippi in de Verenigde Staten een rivier in te duiken om drie vrouwen en een politieagent van de verdrinkingsdood te redden.

Kaart: West-Frankrijk

Op 16-jarige leeftijd werd Corion Evans een binnenlands kampioen in de Verenigde Staten. In de nacht van 3 juli 2022 was deze jongeman in de buurt van de stad Moss Point, aan de oevers van de Pascagoula, een rivier in Mississippi. Omstreeks 02.30 uur verloor de automobilist de macht over het stuur. Deze verlaat de weg en komt terecht in een rivier op zes meter van de weg. Drie vrouwen aan boord. volgens Persbericht van de politie van Moss Pointvoertuigbestuurder “Ze zei dat ze haar GPS aan het volgen was, en ze had niet door dat ze recht het water in ging”.

‘Ik kon ze niet laten sterven’

Getuigen van de scène Corion Evans aarzelt niet. Hij trekt zijn schoenen en shirt uit en legt zijn telefoon neer voordat hij in het water springt om de slachtoffers te helpen. “Ik dacht dat ik ze niet kon laten sterven. Ze moesten uit het water. Dus ging ik ze zoeken »in detail de tiener in Lokale tv-zender WLOX. Ondertussen konden de drie inzittenden van de auto, die bijna volledig onder water stond, uitstappen en onderdak zoeken op het dak. Bij het bereiken van hun niveau hielp Corion Evans de drie meisjes naar de oever te zwemmen.

Naast dit trio redde Corion Evans ook Gary Mercer, een politieagent die ter plaatse is. De laatste dook in het water om de slachtoffers te helpen. Volgens de politieverklaring bevond hij zich in een slechte positie in het water toen hij een van de vrouwen aan wal reed. Plotseling begon het slachtoffer in paniek te raken en trok de agent onder water. “Ik draaide me om en zag de politieagent”voegde Corion Evans toe. Hij verdronk en schreeuwde om hulp. Dus ik ging het ook halen”. De vier slachtoffers en twee Koreanen maken het goed en verkeren in goede gezondheid.

READ  Japan: voor 15 euro per uur biedt een bedrijf aan om mensen met overgewicht in dienst te nemen

heldhaftig gebaar

Een heroïsche reddingsoperatie benadrukt door de politie van Moss Point. Koreaanse functionarissen prezen Evans die benadrukte: “Met zijn moed en onbaatzuchtigheid ging hij zo ver dat hij zijn leven op het spel zette om de slachtoffers te helpen. Als hij niet had ingegrepen, zou de situatie totaal anders zijn geweest.”.

De moeder van de tiener stelde haar gerust dat er niets met haar zoon was gebeurd terwijl hij het leven van de vier probeerde te redden, en ze zei dat het zo was. “Zo trots op Korion”. Een van de slachtoffers zei zelfs op Facebook dat Korion zei: “Een leven redden”vlak voor hem, “laatste adem”. Gary Mercer is ook geprezen voor zijn interventie.