Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op weg naar nieuwe stakingen begin juli op de luchthavens van Parijs

geaard. Medewerkers van de vakbond van luchthavens in Parijs, Getroffen door de staking van donderdagVrijdag riep hij op tot “versterking en uitbreiding van de beweging” door iets eerder “per 1 juli” een nieuwe staking te lanceren. Heerlijk verlof op vakantie.

Donderdag trof vooral de luchthaven een staking van werknemers om loonsverhoging te eisen Parijs Charles de GaulleDaardoor kwamen er ’s ochtends honderd vluchten te vervallen, ongeveer een kwart van het geplande programma, en voor anderen een vertraging van gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Le Bourget maakt zich ook zorgen

“Bijeenkomst in een algemene vergadering op vrijdag 10 juni roepen vertegenwoordigers van de stakers op om de beweging te versterken en uit te breiden door met werknemers samen te gaan om de volgende actie-initiatieven voor te bereiden: Staking vanaf 1 juli 2022”, wijst hij op een gezamenlijke publicatie van de vakbonden waarvan AFP een kopie had. “Er is besloten om de beweging voort te zetten”, vertelde Tayeb Khouira, een lid van het nationale bureau van de Unie van Zuid-AriĆ«rs, aan AFP.

Het beroep is ook Luchthaven Le Bourget En het zou “tussen vakbonden en tussen professionals” moeten zijn, met een speciaal beroep op de werknemers van de vele onderaannemers die op luchthavenplatforms werken, merkte een andere vakbondsbron op. Een woordvoerster van de ADP-directeur zei dat ze niet op de hoogte was van een nieuwe staking, maar zei dat loononderhandelingen gepland waren voor 14 juni.

Duizend demonstranten in Roissy op donderdag

Op uitnodiging van zeven vakbondsorganisaties (CGT, FO, CFDT, CFTC, CFE-CGC, Unsa en SUD) demonstreerden volgens de organisatoren donderdag in Roissy ongeveer duizend demonstranten ter ondersteuning van de eis van de vakbonden van 300 euro voor een verhoging voor alle medewerkers die er werken. Deze dag vormde “een eerste stap in het opbouwen van een machtsevenwicht om genoegdoening te krijgen met deze claim”, zoals de gezamenlijke publicatie tussen de vakbonden bevestigt.

READ  Wall Street loopt voor op de resultaten van de techreuzen

Aan de kant van ADP heeft het management volgens een vakbondsbron tot nu toe een salarisverhoging van 0,5% voorgesteld. Luchtverkeer dat onder invloed instortte COVID-19is opnieuw opgestart en zal deze zomer naar verwachting 95% van zijn niveau bereiken in 2019, aldus Eurocontrol.