Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op weg naar China keert Delta-vlucht om te midden van nieuwe anti-Covid-beperkingen

Het Amerikaanse bedrijf Delta Airlines besloot vorige week een vliegtuig terug te sturen met een vlucht naar Seattle vanwege nieuwe gezondheidsbeperkingen op de luchthaven, wat aanleiding gaf tot kritiek van de Chinese autoriteiten.

Om te voldoen aan de schoonmaakvereisten op Shanghai Pudong International Airport (PVG), uitgevaardigd door de Chinese regering op 21 december, keerde vlucht 287 van Seattle naar Shanghai terug naar (Seattle) terwijl het onderweg was naar (Shanghai)Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf maandag in een e-mail aan AFP. “De nieuwe reinigingsprocedures vergen veel tijd om op de vloer te installeren en zijn niet operationeel haalbaar voor Delta”Hij voegde eraan toe zonder in te gaan op de details van de genoemde procedures.

Volgens Chinese media zijn veel passagiers in de Verenigde Staten beland nadat Covid-tests waren verlopen en hun visa waren verlopen, wat het Chinese consulaat in San Francisco ertoe bracht formeel een klacht in te dienen bij Delta.

Duizenden vluchten geannuleerd

De afgelopen dagen zijn duizenden vluchten geannuleerd door luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, waarbij veel piloten en bemanningen ziek zijn geworden of in quarantaine zijn geplaatst vanwege de zeer besmettelijke Omicron-variant van Covid-19. Veel autoriteiten hebben ook de beperkingen aangescherpt, aangezien de Chinese autoriteiten bijzonder alert zijn geweest met de nadering van de Olympische Spelen in Peking, die over minder dan 40 dagen beginnen.

READ  Rusland test met succes zirkoon hypersonische raket