Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus: het aantal gevallen, de symptomen en de ernst ervan… Moeten we ons zorgen maken over de JN.1-mutatie?

Ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus: het aantal gevallen, de symptomen en de ernst ervan… Moeten we ons zorgen maken over de JN.1-mutatie?

Er is een nieuwe subvariant van Omicron geïdentificeerd. Het virus, JN.1 genaamd, is sinds 31 augustus 2023 in twaalf landen, waaronder Frankrijk, aangetroffen.

Sinds de zomer is in Frankrijk en elf andere landen een nieuwe variant genaamd JN.1 geïdentificeerd. Wij vertellen je meer over deze nieuwe Subvariant van Omicron.

Het nieuwe alternatief

De nieuwe JN.1-variant duikt op aan de overkant van de Atlantische Oceaan, sublijn BA.2.86, en stamt af van Omicron, bekend sinds de zomer van 2020. Hij werd aan het einde van de zomer in Luxemburg geïdentificeerd en is sindsdien in tien andere landen gedetecteerd. Rapporten uit onder meer Frankrijk Zuidwesten.

Amerikaans gezondheidsagentschapof de CDC, geeft aan dat het minder dan vertegenwoordigt 0,1% van de gevallen Op zijn grondgebied. Vanwege de lage prevalentie is het momenteel moeilijk om willens en wetens te praten over de symptomen die er mogelijk specifiek mee zijn Indiase tijd. Het lijkt, net als de Omicron-subvarianten, hoest, koorts en extreme vermoeidheid te veroorzaken. Het wordt aangeraden Doe bij twijfel de test.

Het is weinig ontdekt en is op dit moment niet van groot belang: “We verwachten ook dat behandelingen en tests effectief zullen blijven op basis van analyses uitgevoerd door een groep wetenschappelijke experts die verschillende overheidsinstanties vertegenwoordigen.”

De situatie stabiliseert

In Frankrijk heeft P.S Volksgezondheid Frankrijk In het laatste bulletin stabiliseert de epidemiologische situatie van Covid-19 zich, of begint zelfs weer te dalen. De meest getroffen gebieden zijn dat wel Nieuwe Aquitanië, Grand Est en Bourgondië Franche-ComtéHet aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp in geval van infectie varieert tussen 1 en 2%.

READ  Prachtig infrarood noorderlicht op Uranus

De organisatie bevestigt dat “met betrekking tot Covid-19 de indicatoren van het syndroom in alle leeftijdsgroepen stabiel waren of afnamen.” SPF specificeert dat “het positiviteitspercentage van de steekproef is afgenomen in ziekenhuizen en poliklinische geneeskunde schoolvakantie“.