Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontbijt: Dit is een zeer slechte gewoonte die fataal kan zijn

Ontbijt: Dit is een zeer slechte gewoonte die fataal kan zijn

Niet genoeg tijd, maag nog vol van de vorige dag, verlangen om af te vallen… Er zijn veel redenen om het ontbijt over te slaan. Volgens de cijfers van Crédoc ontbijtt 30% van de kinderen (25% van de 3-11-jarigen en 40% van de 12-14-jarigen) en 20% van de volwassenen niet elke ochtend. In de laatste jaren, Fransen eten steeds vaker niet voordat ze naar school of werk gaan.

Deze slechte gewoonte kan echter ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Meer in het algemeen hebben Chinese onderzoekers aangetoond dat het populaire intermitterende vasten niet zonder risico's is. Volgens hen hebben mensen die overdag slechts meer dan acht uur eten, 91% meer kans om dat te doen Overlijdt aan hart- en vaatziekten Van degenen die 12 tot 16 uur aten.

Is het overslaan van het ontbijt gevaarlijk voor uw gezondheid?

“We waren verrast toen we ontdekten dat mensen die een tijdgebonden dieet volgden een grotere kans hadden om te overlijden aan een hartziekte. Dr. Victor Zhong, van de Shanghai Jiao Tong Universiteit, antwoordde. “Hoewel dit type dieet populair is vanwege de potentiële voordelen op de korte termijn, toont ons onderzoek duidelijk aan dat kortere maaltijdduur niet geassocieerd is met een langere levensduur.”

“Het is belangrijk dat patiënten, vooral degenen met een hartaandoening, zich bewust zijn van de relatie tussen een eetvenster van acht uur en een verhoogd risico op overlijden door hart- en vaatziekten.”Professioneel verzekerd. In deze studie volgden onderzoekers eetgewoonten en… Gezondheidsdossiers van 20.078 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar.

READ  Minder effectieve, minder effectieve maatregelen ... Epidemiologen analyseren hoe de epidemie de lagere-inkomenswijken het meest infecteert

Intermitterend vasten: een nuttig dieet?

Gedurende een gemiddelde periode van acht jaar stierven 2.797 mensen, waarvan 840 aan hartziekten. Mensen die meldden dat ze slechts om de acht uur aten, hadden bijna twee keer zoveel kans om aan een hartziekte te overlijden dan degenen die langere tijd aten.

Intermitterend vasten is erg populair onder sterren als Jennifer Aniston en Hugh Jackman, en heeft een goede invloed op de stofwisseling. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat tijdgebonden eten op korte termijn de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterol kan verbeteren. Daarom worden artsen dringend verzocht de interpretatie van de resultaten van het Chinese onderzoek niet te overdrijven.