Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongelooflijke foto’s van de donkere kant van de maan gemaakt door de Orion-capsule

Ongelooflijke foto’s van de donkere kant van de maan gemaakt door de Orion-capsule

Na vorige week de aarde te hebben verlaten, vloog de Orion-capsule maandag over de maan en slaagde erin om binnen slechts 130 kilometer van de satelliet te komen.

Na het prachtige “Earthlight” is hier een close-up van de donkere kant van de maan. NASA zei maandag op Twitter dat de Orion-capsule binnen 130 kilometer (81 mijl) van de andere kant van onze satelliet kwam. De eerste is op een onbemande, bewoonbare missie.

Vanwege een communicatie-uitval van een half uur wisten vluchtleiders in Houston niet zeker of het branden van de motor was gestopt voordat de capsule van achter de maan tevoorschijn kwam, 370.000 kilometer van de aarde. meldt persbureau Nieuws Agentschap.

Taak van 25 dagen

Orion bereikte snelheden van meer dan 8.000 kilometer per uur toen het contact werd hervat, voordat de capsule over de Sea of ​​​​Tranquility vloog, waar Neil Armstrong en Buzz Aldrin in 1969 landden, merkt de Associated Press op.

De capsule zet zijn missie voort en waagt zich tot 64.000 kilometer langs de enige natuurlijke satelliet – een record voor een bewoonbare capsule.

Artemis 1 is een testvlucht die in een baan om de maan zal draaien zonder daar te landen en zonder een astronaut aan boord. De taak, die in totaal 25 dagen moet duren, U moet bevestigen dat het voertuig veilig is voor de ontvangende bemanning.

Deze vlucht markeerde het begin van het Artemis-programma, dat tot doel heeft de eerste vrouw en eerste persoon van kleur naar de maan te sturen. Het doel is om daar een permanente menselijke aanwezigheid te vestigen, ter voorbereiding op een reis naar Mars.

READ  De Artemis-missie maakt het mogelijk om weer op de maan te lopen