Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongebruikelijk: NASA fotografeert de zon glimlachend, maar het is niet geruststellend

Een satelliet van een Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft een lachende ster vastgelegd. Dit zijn eigenlijk coronale gaten die gewelddadige geomagnetische stormen kunnen veroorzaken.

Het is een beetje zoals onze ster die een duet doet met “Baby Soleil” in Télétubbies. NASA heeft zojuist een afbeelding vrijgegeven die niet bizarder kon zijn op 27 oktober.

In de afbeelding zien we drie donkere gebieden, waarvan de grootste de vorm van een halve maan hebben en twee cirkelvormige, zo gerangschikt dat ze een lachend gezicht vormen. Een pareidolie Dat je vormen associeert met bekende beelden is ongebruikelijk!

Zeg kaas! \ ud83d \ udcf8

Vandaag ving NASA’s Solar Dynamics Observatory de zon “glimlachend”. Deze donkere vlekken op de zon, gezien in ultraviolet licht, staan ​​bekend als coronale gaten en zijn gebieden waar snelle zonnewinden de ruimte instromen. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31

– NASA Zon, Ruimte en Schreeuw\ud83c\udf83 (@NASASun) 26 oktober 2022

Het bureau plaatste op 27 oktober op Twitter: “Vandaag zag NASA’s Solar Observatory de zon glimlachen.”

“Deze donkere vlekken op de zon, gezien in ultraviolet licht, staan ​​​​bekend als coronale gaten en zijn gebieden waar snelle zonnewinden de ruimte in schieten”, zei NASA.

De missie van het Dynamic Sun Observatory is het monitoren van zonneactiviteit, het bepalen van het ruimteweer en het voorspellen van bijvoorbeeld zonne-uitbarstingen. De satelliet van de missie meet constant het binnenste van de zon, de atmosfeer, het magnetisch veld en de energieproductie.

Gevaar van een zonnestorm

Als de zon echter een perfect vriendelijk gezicht geeft, wat ligt daar dan achter? coronale gaten Niets geruststellend. Veel experts merken op dat deze verschijnselen vaak kunnen leiden tot een sterke afgifte van de stof.

READ  Versla de bank niet met de iPhone 12 Pro Max, de iPhone 13 mini presteert goed op foto's, volgens DXOMARK

Dankzij hun lagere dichtheid laten deze gebieden plasma gemakkelijker naar buiten dan elders, waardoor geomagnetische stormen ontstaan, soms richting de aarde. Achter de ondeugende glimlach het risico van zonnestraling? volgens WachterAanstaande zaterdag 29 oktober kan de zonnewind de aarde bereiken.