Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers zijn gealarmeerd door de gevolgen van een ‘leger van kikkers’ dat wordt gevoed door een student

[VIDÉO] Misschien vind je deze partnerinhoud ook leuk (na reclame)

In de natuur heeft elk levend organisme een specifieke plaats binnen een ecosysteem. De aanwezigheid van elk draagt ​​bij aan de normale levenscyclus, en de buitensporige overvloed van sommige kan leiden tot het uitsterven van andere. Wanneer een soort echter massaal wordt geïntroduceerd of vermeerderd – vooral exotische of niet-inheemse soorten – kan dit ernstige gevolgen hebben. En hoewel de vooruitgang op het gebied van biologie enorm heeft bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn van het belang van ecosystemen, tonen veel onderzoekers en vooral amateur-experimenten onverantwoordelijkheid, zoals een recente video op TikTok liet zien. Misschien in een kinderlijke zoektocht naar populariteit heeft een jonge Engelse gebruiker met de bijnaam “Thinfrog” miljoenen amfibieën gesmokkeld, ironisch genoeg om zijn “leger van kikkers” te creëren. Natuurbeschermers vrezen dat het niet kan worden opgelost, omdat de soort invasief kan worden. Bovendien kan de video, die al door miljoenen mensen is bekeken, anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Gedurende de millennia van evolutie is de natuur erin geslaagd een delicaat evenwicht te bewaren, door de verzamelingen van elk van de soorten waaruit het bestaat, te organiseren binnen het zogenaamde “wereldwijde ecosysteem”. Om tot ons huidige begrip van het functioneren van ecosystemen te komen, zijn er meerdere eeuwen onderzoek nodig geweest. Tegenwoordig weten we vooral dat dit onafhankelijke systemen zijn, waarin we ons niet te veel moeten bemoeien, met mogelijk desastreuze gevolgen.

Binnen een ecosysteem interageert elk organisme met zijn habitat volgens een schijnbaar chaotische, maar verrassend nauwkeurige cyclus. Het is met name een complex netwerk waar interspecies (tussen individuen van dezelfde soort) en interspecifiek (tussen individuen van verschillende soorten) naast elkaar bestaan. Deze gemeenschappen gebruiken voortdurend hernieuwbare stromen van nutriënten en materialen in hun leefgebieden om een ​​optimaal evenwicht te behouden.

READ  Ik begrijp mijn pure luiheid niet

Laten we het voorbeeld nemen van een bij die bestuift en een plant in staat stelt zich voort te planten, terwijl hij alleen oogst wat hij nodig heeft om zichzelf in stand te houden. Maar bijen dienen ook als voedsel voor vogels en amfibieën (en zelfs sommige carnivoren), die op hun beurt andere dieren voeden. Tijdens het sterven vergaat het geheel en voedt het aaseters of fungeert als meststof voor planten.

Zolang dit evenwicht wordt gehandhaafd, lijkt de wet van behoud van massa’s tijdens een verandering van toestand van de materie, samengevat door de beroemde uitdrukking “Niets gaat verloren, niets wordt gecreëerd: alles verandert” (citaat van Antoine Lavoisier), van toepassing te zijn in de natuur. In de loop van de tijd probeerde de mens de natuur te “temmen” door soorten te introduceren die voorheen niet bestonden, die vervolgens ecosystemen ontwrichtten. In de negentiende eeuw introduceerden kolonisten bijvoorbeeld de mangoest (Urfa uropunctata) in Guadeloupe om op muizen te jagen. Maar het omnivoor kleine vleeskuiken verspreidde zich wijd door het eten van reptielen, vogels, amfibieën, … en sommigen van hen verdwenen vervolgens volledig.

Dit principe geldt ook voor planten: laten we als voorbeeld het feit noemen dat sommige soorten acacia die in veel landen zijn geïntroduceerd voor herbebossingsprojecten, uiteindelijk invasief worden, omdat ze niet zijn aangepast aan de respectieve lokale ecosystemen. Bovendien zijn zeer endemische ecosystemen (zoals die in Madagaskar, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea, enz.) het kwetsbaarst en het meest gevoelig voor dergelijke verstoringen.

onbedoelde gevolgen

Volgens zijn TikTok-video verzamelde de pluizige kikker in februari van dit jaar eieren uit een ondiepe vijver bij zijn huis. Hij beweerde meer dan 1,4 miljoen eieren te hebben verzameld en uitgebroed in een kleine vijver die hij zelf had gemaakt. In een van zijn video’s zei hij dat hij het grootste “leger kikkers” in de geschiedenis wilde creëren en vervolgens een gigantische vijver wilde graven om volgend jaar 10 miljoen van deze amfibieën te kweken.

READ  Hoe houd je je armen vast? Een persoonlijkheidstest die details over jou onthult...

De trend lijkt populair te zijn, met een andere gebruiker op sociale media die beweert 100 miljoen kevers te hebben vrijgelaten in Central Park in New York. Hoewel de authenticiteit van de video’s nog niet kan worden bevestigd, vreest de wetenschappelijke gemeenschap dat ze miljoenen mensen over de hele wereld kunnen treffen. Sommige kijkers vragen zich misschien zelfs af hoe ze hun eigen amfibieën grootbrengen.

Thinfrog heeft meer dan 20 miljoen likes verzameld en de jonge Engelsman heeft nu meer dan twee miljoen abonnees. Ondertussen is de lanceringsvideo van het lieveheersbeestje ongeveer 42 miljoen keer “geliked”. Bovendien beloofden de twee gebruikers, na bemoedigende feedback te hebben ontvangen, meer kuddes dieren in het wild vrij te laten en hintten zelfs op een mogelijke confrontatie.

laat me stuiteren “,” boos worden Tierra Carey, een conservatiebioloog bij het Center for Biodiversity in Tucson. In plaats van hen te helpen, schaden deze “pseudo-naturalisten” de dieren die ze houden en die in de gebieden waar ze worden vrijgelaten, volgens de expert.

Door invasief te worden, kunnen deze kikkers het aantal bestuivers verminderen en de voedselproductie belemmeren. Het kan ook de predatie van andere dieren vergroten en leiden tot het uitsterven van de meest kwetsbare van hen. Ze kunnen ook ziekteverwekkers worden voor andere dieren, maar ook voor mensen.

Het is de wet van onbedoelde gevolgen Chris Nagano, expert op het gebied van bedreigde diersoorten bij de US Fish and Wildlife Service, besluit.

Een bioloog reageert op het betreffende filmpje op TikTok:

Tweet insluiten #screen_video_screen Tweet insluiten # kip #frogarmy # O Heer #frogtok # O Heer #frogtiktok #kikker #duiker ♬ Origineel geluid – Geweldige Brendini
READ  Koude golf volgende week bevestigd