Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers identificeren het virus dat multiple sclerose veroorzaakt

Deze ontdekking wekt de hoop dat er in de toekomst een behandeling kan worden ontwikkeld die het mogelijk maakt om deze ziekte te behandelen die ongeveer 2,8 miljoen mensen in de wereld treft.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Volgens een nieuwe studie van Amerikaanse onderzoekers wordt multiple sclerose hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus. Voor het eerst identificeerden ze de persoon die verantwoordelijk is voor deze auto-immuunziekte. Ze presenteren hun bevindingen in een studie Deze week gepubliceerd in het prestigieuze magazine Wetenschap (in Engels). ze laten het zien Epstein barr-virus Noodzakelijk voor de ontwikkeling van multiple sclerose, ook al krijgen niet alle patiënten de ziekte.

De hypothese is al enkele jaren bestudeerd, maar het is moeilijk om het te bewijzen, vooral omdat dit virus heel vaak voorkomt en de symptomen van de ziekte pas ongeveer tien jaar na infectie beginnen.

Meer dan twintig jaar volgden onderzoekers meer dan 10 miljoen jonge mannen in het Amerikaanse leger, van wie 955 tijdens hun diensttijd de diagnose multiple sclerose kregen. Volgens dit werk nam het risico op het ontwikkelen van multiple sclerose 32 keer toe na infectie met het Epstein-Barr-virus, maar bleef onveranderd na infectie met andere virussen.

dat het “De eerste studie die overtuigend bewijs leverde van oorzakelijk verband”Alberto Ashrio, hoofdauteur en hoogleraar epidemiologie aan de Harvard School of Public Health. “Dit is een belangrijke stap, omdat het aangeeft dat de meeste gevallen van multiple sclerose kunnen worden voorkomen door de infectie met het Epstein-Barr-virus te stoppen.Hij voegde eraan toe in een persbericht. Als je je op dit virus richt, kan dit leiden tot de ontdekking van een remedie.” Het Amerikaanse bedrijf Moderna maakte vorige week bekend dat het is begonnen met klinische proeven bij mensen van een vaccin tegen het Epstein-Barr-virus..

Multiple sclerose, die invloed heeft op Ongeveer 2,8 miljoen mensen wereldwijd, Het is een auto-immuunziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Het veroorzaakt een storing in het immuunsysteem dat myeline aanvalt, het omhulsel dat wordt gebruikt om zenuwvezels te beschermen. De ziekte ontwikkelt zich door “aanvallen” en is zeer variabel van patiënt tot patiënt. Maar het kan ernstige gevolgen hebben en is een veelvoorkomende oorzaak van handicaps bij jonge mensen.

READ  Warmte: waarom wordt het vanaf donderdag ongemakkelijk?