Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers hebben een systeem bedacht om oceaanvocht om te zetten in drinkwater

Onderzoekers hebben een systeem bedacht om oceaanvocht om te zetten in drinkwater

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois hebben een systeem ontwikkeld om vocht uit de oceanen op te vangen en er drinkwater van te maken. Deze technologie kan profiteren van de opwarming van de aarde om droogtes en watertekorten over de hele wereld het hoofd te bieden.

Het gebruik van de stijgende oceaantemperatuur om het watertekort in de wereld op te lossen, zou een van de langetermijnoplossingen zijn. volgens Een studie gepubliceerd in het tijdschrift NatureOp 6 december ontwikkelden Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign (UIUC) een systeem dat het mogelijk zou kunnen maken om oceaanwaterdamp terug te winnen om er drinkwater van te maken.

Uitgebreide technologie

“We zullen een manier moeten vinden om de toevoer van zoet water te vergroten, omdat het behouden en recyclen van water uit bestaande bronnen, hoewel noodzakelijk, niet voldoende zal zijn om aan de menselijke behoeften te voldoen. De methode die we zojuist hebben voorgesteld, zou dit op grote schaal kunnen bereiken.” legt een van de auteurs van het onderzoek uit, professor Praveen Kumar.

Kortom, extractiestructuren die buiten zijn geplaatst, vangen drassige lucht uit de oceanen op die in de atmosfeer opstijgt voordat deze condenseert. Het teruggewonnen water wordt vervolgens via leidingen getransporteerd om te worden opgeslagen voordat het wordt herverdeeld, details Parijse.

stimuleren simulatie

Volgens de schattingen van de onderzoekers na meerdere uitgevoerde simulaties, “zou een verticaal vangoppervlak van 210 m lang en 100 m hoog voldoende extraheerbaar vocht kunnen bieden om te voldoen aan de dagelijkse drinkwaterbehoefte van gemiddeld ongeveer 500.000 mensen.” Dit systeem kan dus tussen de 37,6 miljard en 78,3 miljard liter water per jaar genereren, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

READ  weervoorspelling. Komt u binnenkort aan het einde van de winter in Dijon en Cote d'Or?

“Klimaatprognoses laten zien dat de stroom van oceaandamp in de loop van de tijd alleen maar zal toenemen (hoe warmer hoe groter de verdamping), waardoor meer zoetwatervoorraden ontstaan. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve aanpak. Aanpassing aan klimaatverandering is dringend nodig, vooral voor kwetsbare bevolkingsgroepen die leven in aride en semi-aride regio’s van de wereld,” zei co-auteur Afifa Rahman in de studie die ze citeerde. Parijse.