Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoek aangemoedigd door de behandeling van een hiv-patiënt

Onderzoek aangemoedigd door de behandeling van een hiv-patiënt

Lees ook het interview: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Didier Lestrade, mede-oprichter van Act Up-Paris: “Het voorbeeld van aidsbestrijding moet in de klas worden onderwezen”

Het Franse instituut zei dat de patiënt “waarschijnlijk genezen” was omdat meer dan vijf jaar na ontvangst van de transplantatie van een donor met een zeldzame genetische mutatie die resistent is tegen hiv-infectie – en vierenveertig maanden na het stoppen met antiretrovirale medicijnen – tests geen spoor van infectie aan het licht brachten. ex-man. Deze patiënt kreeg beenmergstamcellen als onderdeel van de behandeling die hij onderging voor leukemie in Düsseldorf, Duitsland.

“De afweercellen van de donor zullen de hiv-positieve afweercellen in deze man vervangen en vernietigen”zei Asir Saiz Sirion, co-auteur van deze case study gepubliceerd in het tijdschrift Natuurgeneeskunde. Met een precedent in 2007, genaamd de ‘Berlin Patient’, en nog een in 2016, de ‘London Patient’, is de ‘Dusseldorf Patient’ de derde HIV-herstel door beenmergtransplantatie in de wereld.

Hoewel de procedure complex, duur en riskant is, gelooft Saez-Cirion dat het een bemoedigende stap is in de zoektocht naar een remedie voor HIV, die de mogelijkheid opent om de genetische resistentiemutatie van HIV in patiënten te introduceren zonder toevlucht te nemen tot een beenmergtransplantatie.

Het contributiegebied is gereserveerd voor abonnees.

Abonneer u om toegang te krijgen tot deze discussieruimte en bij te dragen aan de discussie.

Deelnemen

bijdragen

READ  De eerste massieve sterrenstelsels stopten plotseling met het produceren van sterren