Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Omicron-variant: CEO van Moderna vindt het te vroeg om iets te zeggen over de effectiviteit van de derde dosis

Verlichting – Op woensdag gaf Stephen Bansel commentaar op de aankondiging door de Israëlische minister van Volksgezondheid van de resultaten van een onderzoek waarin werd geconcludeerd dat drie doses Pfizer effectief zijn op de Ommicron-variant, en hij uitte meer bedenkingen van zijn kant.

De steekproef is te klein.. Hij werd woensdag bij de LCI geroepen om te reageren op voorlopige gegevens die dinsdag door Israël zijn aangekondigd en die de neiging hebben aan te tonen dat het Pfizer-vaccin na drie doses zeer effectief blijft (90%) tegen de nieuwe variant Omicron, CEO van Moderna, Stéphane Bancel heeft dat niet. zijn bedenkingen niet verbergen. vragen ‘Is deze advertentie dringend?’, antwoordde de laatste dat het al was “(s) naar mening”.

Alle informatie over

Frankrijk getroffen door vijfde golf van Covid-19

En aandringen: “We moeten in de wetenschap voorzichtig zijn om algemene conclusies te trekken over de miljoenen mensen met zo’n kleine steekproef.”

“Het is vandaag onmogelijk om paringen uit te voeren”

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar gegevens over de werkzaamheid van vaccins tegen de Omicron-variant, om te zien of deze laatste aan de bescherming van de oorspronkelijke vaccins ontsnapt, of dat deze wordt afgezwakt door de mutaties die het biedt. “Er wordt aangenomen dat het niveau van antilichamen is verlaagd, wat niet verwonderlijk is, dit was inderdaad het geval voor de delta-variant”Van zijn kant benadrukte, meer pessimistisch, Stefan Bancel. “Het is onmogelijk om vandaag te paren, we moeten alle bloedmonsters analyseren en over twee weken zullen we slimmer zijn”Hij drong er echter op aan te erkennen dat het zeer waarschijnlijk was dat het oorspronkelijke vaccin op zijn minst gedeeltelijk zou beschermen tegen deze nieuwe variant, zelfs als het minder zou beschermen dan de delta-variant.

READ  Intersport onthult drie nieuwe betaalbare elektrische fietsen

“Mijn zorg is iemand met een hoger risico, die ouder is en een derde dosis zou hebben gehad; als de vaccins vijf tot tien keer de potentie van de antilichamen verliezen vanwege deze nieuwe variant, zijn we weer terug bij af.”, gedetailleerd, benadrukkend “Het eerste dat u moet doen, is eraan herinneren om ieders antilichaamniveau te verhogen.”

“Er werd gedacht dat zo’n vervanging binnen 12 tot 24 maanden zou komen.”

Met betrekking tot het tijdsbestek voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van het vaccin die effectiever is tegen de Omicron-variant, merkte de CEO van Moderna op dat“Er zal waarschijnlijk een gemiddelde respons zijn voor één, twee, drie maanden met een vaccin met bèta- en delta-mutaties die ook deel uitmaken van Omicron, omdat we al enkele maanden aan dat vaccin werken.” Indien vereist “Totale verandering door Omicron”, Leider in plaats van projecten “Binnen vier of vijf maanden als regelgevers verdere klinische studies bestellen.” Specificeren: “Ik denk dat het zal afhangen van de ernst van de infectie en ziekten.”

Lees ook

  • ‘Je zult niet’: pessimisme over de werkzaamheid van huidige COVID-19-vaccins tegen Omicron
  • Om de Omicron-variant aan te pakken, zijn er al nieuwe versies van vaccins in ontwikkeling

De eigenschappen van dit nieuwe alternatief lijken echter de wenkbrauwen te doen fronsen, ook in de wetenschappelijke wereld. “Het is het aantal mutaties dat ons op wetenschappelijk niveau verraste, we dachten dat zo’n variant binnen 12 tot 24 maanden zou arriveren”, Stefan Bancel maakte het nog eens duidelijk. En aandringen: “Dat we van een deltavariant met wat mutaties naar een variant met 32 ​​mutaties zijn gegaan, heeft vorige week al onze wetenschappers verrast.”

READ  De Zwitserse rechtbank sloot de zaak Rybolovlev-Bouvier

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Voorzitterschap 2022: Eric Zemmour-teams zoeken sponsoring

LIVE – Covid-19: het eerste geval van een Omicron-variant ontdekt in de Verenigde Staten

COVID-19: Doctolip is verzadigd, hoe behoud je toch je boosterdosis?

Is er echt een “91% miskraam” onder moeders die tijdens het eerste trimester van de zwangerschap zijn gevaccineerd?

Direct – “Eric Zemmour bekritiseert zijn campagne voor schokkende uitspraken en klaagt vandaag”, Marine Le Pen

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.