Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om je gegevens te beschermen raadt de zorgverzekeraar je aan om je vaccinatiebewijs op te vouwen شهادة

De CNIL heeft de regering gevraagd om de papieren versie van de gezondheidskaart even beschermend te maken voor persoonlijke gegevens als de digitale, waardoor het mogelijk wordt om hun vaccinatiestatus te verbergen.

Het is op zijn zachtst gezegd een praktisch antwoord op het verzoek van de Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL). In een op 13 mei uitgebracht advies heeft de onafhankelijke autoriteit het gezondheidspaspoort opgehaald, dat vanaf 9 juni bij grote evenementen is ingevoerd.

Als de commissie verheugd was over het feit dat de TousAntiCovid-app de gezondheidsinformatie van de Fransen tijdens surveillance kon verbergen, verzocht ze om bescherming vergelijkbaar met het papieren formaat, waarvan de titel kan verwijzen naar vaccinatie. De zorgverzekering raadt daarom aan dit item te verbergen door het document te vouwen.

Vouw rond het identificatiepaneel

Voorbeeld van een vaccinatiebewijs (identificatievak gemarkeerd met een rood vak)
Voorbeeld vaccinatiecertificaat (identificatievak in rood gemarkeerd) © Assurance Maladie

“Voor mensen die niet vertrouwd zijn met digitale technologie, geen smartphone hebben of alleen de papieren versie hebben, is het in geval van onderzoek noodzakelijk om een ​​alternatieve oplossing te bieden met behoud van de medische gegevens. Zo zal het mogelijk zijn om te presenteren uw goedgekeurde vaccinatiebewijs door het zo te vouwen. Het toont alleen het identificatievak (naam, voornaam en geboortedatum) inclusief de te scannen datamatrix (QR-code, notitie van de redacteur) die aan de linkerkant van het document verschijnt,” Zorgverzekering legt uit aan BFMTV.

Ter herinnering: de gezondheidskaart heeft de vorm van een QR-code die op twee soorten documenten is geschreven: een goedgekeurde negatieve test of een vaccinatiebewijs, uitgegeven door de ziekteverzekering en beschikbaar op het Ameli-platform. Twee documenten die op papier kunnen worden gebruikt, maar ook voor import in de TousAntiCovid-applicatie, door de tweede QR-code naast de eerste te scannen.

READ  De invasie van Mars begon in juni met de eerste missiesimulatie
Screenshot van TousAntiCovid
Screenshot van TousAntiCovid © Assurance Maladie

Om te voorkomen dat de operators die verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van de gezondheidskaart weten of de deelnemer al dan niet gevaccineerd is, laat de TousAntiCovid-app alleen de QR-code weergeven, zonder verwijzing naar de bron (test of vaccinatie). De kans dat gevaccineerde deelnemers het document in papieren vorm niet hoeven te gebruiken, dat voorkomt in de titel “Covid-19 Vaccinatiecertificaat”.

Om aan de privacyverzoeken van de CNIL te voldoen, hadden andere methoden kunnen worden overwogen, bijvoorbeeld door een pdf-versie van een tweede document te verstrekken met alleen een QR-code naast het eerste, of door de resultaten visueel op te maken. Testen – beheerd door een ander platform, Sidep genaamd – en vaccinatie. De CNIL zal nu moeten beoordelen of deze vouwmethode robuust genoeg is om persoonsgegevens adequaat te beschermen.