Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Olielekkage rechtvaardigt geen stopzetting van de Nord Stream-gaspijpleiding, regeert Siemens na aankondiging van Gazprom

Moskou maakt zich zorgen over het gebrek aan visa voor reizen naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Rusland sprak in een brief aan de secretaris-generaal van de VN zijn bezorgdheid uit over het feit dat het nog geen Amerikaans visum had ontvangen voor het bezoek aan de Algemene Vergadering van de VN in september voor zijn delegatie onder leiding van de minister van Buitenlandse Zaken. zaken, volgens de tekst gezien door Agence France-Presse vrijdag.

op 1Vers In september kreeg geen van de 56 Russische vertegenwoordigers (…) een visum voor de Verenigde Staten” In aanloop naar de High Level Week van de Algemene Vergadering van 20 tot 26 september in New York schreef de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Vassily Nebenzia, in deze brief aan Antonio Guterres. “Hetzelfde geldt voor journalisten en de cockpitbemanning van onze minister.”.

“Het is zorgwekkend dat de Amerikaanse autoriteiten de afgelopen maanden herhaaldelijk hebben geweigerd een aantal Russische afgevaardigden visa te verlenen om deel te nemen aan officiële evenementen van de Verenigde Naties”Hij roept de Verenigde Staten op om te respecteren: hun wettelijke verplichtingen en voor “snel instellen” Visumaanvraag.

Volgens een overeenkomst uit 1947 tussen de Verenigde Staten en de Verenigde Naties mogen de Verenigde Staten niet voorkomen dat vertegenwoordigers van lidstaten het hoofdkwartier van de Verenigde Naties binnenkomen.

In februari, nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, kondigden de Verenigde Staten sancties aan tegen de Russische president Vladimir Poetin en zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, waaronder een verbod op toegang tot hun grondgebied.

READ  Een zonnestorm trof gisteravond de planeet: wat is dit fenomeen?

De Verenigde Staten nemen hun toezeggingen als gastland van de Verenigde Naties serieus.De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stelde AFP gerust en merkte op dat het proces van het verlenen van visa in het geheim wordt uitgevoerd en dat het niet mogelijk was om commentaar te geven op specifieke gevallen.

Vanwege het grote aantal aanvragen dat jaarlijks in behandeling wordt genomen, “Om een ​​tijdige verwerking te garanderen, herinneren we de Russische missie bij de Verenigde Naties en andere missies er voortdurend aan dat de Verenigde Staten aanvragen zo snel mogelijk moeten ontvangen.”hij voegde toe. “Dit is vooral belangrijk vanwege de ongerechtvaardigde acties van Rusland tegen onze ambassade in Rusland”die een beperkt aantal medewerkers heeft en Ons vermogen om visumaanvragen te verwerkenhij stond erop.