Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OL verzet zich tegen Lille dankzij de grote Anthony Lopez

Wedstrijd: 0-0

Het Lyon-team arriveerde zondagavond en had vertrouwen en wezen nodig bij verschillende CEO’s: Lucas Paqueta, Jason Denayer en Karl Toko Ekambi zijn geschorst. Het was dus niet ideaal als het tijd was om een ​​team in volle gang uit te dagen. De Franse kampioenen hadden net de koppositie van hun groep in de Champions League veiliggesteld en maakten voor het eerst in het Ligue 1-seizoen kans op een derde opeenvolgende overwinning. Ondanks al zijn inspanningen en duidelijke superioriteit kan de verliezer niet beter dan een gelijkspel (0-0).

Na de challenge van de afgelopen dagen vernieuwde Peter Boss het systeem van vijf verdedigers die het moeilijk hadden in Bordeaux (2-2). Damien da Silva kwam vast te zitten in de spil, maar stelde zijn wereld niet gerust door de hele wedstrijd besluiteloos te blijven en had grotendeels ongelijk bij de eerste kans van Burak Yilmaz (68); Henrique startte op de linkerbaan maar blies vanaf het eerste half uur met veel enthousiasme de ziekenboeg binnen.

De belangrijkste speelprincipes van de Nederlander staan ​​niet meer voorop. Het ging vooral om goed verdedigen en niet verliezen. Dit is waar Lopez tussenbeide kwam door twee belangrijke en indrukwekkende reddingen te ondertekenen tegen Burak Yilmaz (zie elders). Het plan was simpel: het was noodzakelijk om tegen Lille in te dammen en de verkregen kansen te benutten. Maar het was uiterst zeldzaam en alleen Hossam Al-Aawar (44) was gevaarlijk.

2

Het is de tweede keer dit seizoen dat Lille de nul houdt in de Franse competitie.

READ  Wat is het gevolg van de blues?

De plaats van Lille in het klassement (elfde) was niet gelukkiger dan zijn dertiende plaats, maar het team van Jocelyn Jorvenek was nog brutaler. De Mastiff won de middenstrijd dankzij Renato Sanchez en Benjamin Andre, en verzekerde zich van de eerste lauwe posities door Burak Yilmaz (23) en Jonathan David (28) voordat hij gevaarlijker werd na terugkeer uit de kleedkamer. Maar Jonathan Icony verpestte twee goals tegen één en kreeg een holeshot toen hij de huid greep toen het doel leeg was. Dat was vóór de twee grote mislukkingen om Gudmundsson aan het einde van de wedstrijd binnen te komen.

Speler: Anthony Lopez

OL heeft misschien pas hun 14e verdediging in de Ligue 1, en het laatste fort is sinds het begin van het seizoen koppig. Anthony Lopez verdiende opnieuw een punt voor zijn broodnodige team. Hij won zijn eerste onderlinge wedstrijd tegen Burak Yilmaz in de 68e minuut door op het laatste moment op verbluffende wijze zijn arm uit te strekken. En de Portugees keerde de bal vier minuten later terug toen hij een schot van de in perfecte positie staande Turk afblokte. Hij was het opnieuw die zich ontspande om een ​​voorzet van Yilmaz met zijn vingertoppen af ​​te wenden, waardoor Gudmundsson de bal niet stilletjes naar de bodem kon duwen (86e plaats).