Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OL: John Textor slaagde zonder problemen voor de DNCG

Is deze tijd geschikt? Na bijna vijf maanden exclusieve onderhandelingen te zijn aangegaan met OL Groupe, was John Textor niet erg dicht bij het overnemen van de club. Na twee opeenvolgende uitstel, op 30 september en 21 oktober, zou zijn bedrijf Eagle Football donderdag eigenaar van de club moeten worden door aandelen te kopen van Pathé (19,3%), IDG (19,8%) en Holnest (27,7%), de familieholding Jean -Michel Aulas.

OL Groupe kondigde woensdagavond via een financieel persbericht de opschorting van de aandelenkoers aan vanaf de beursopening aanstaande donderdag. In afwachting van publicatie van een persbericht over de transactie met Eagle Football.. Een nieuw uitstel is nog steeds mogelijk, aangezien L’Equipe op 9 november onthulde dat Textor, al de meerderheidsaandeelhouder van Crystal Palace, moeite had om goedkeuring te krijgen van de Premier League om Lyon over te nemen.

Toekomstige wijzigingen in het organigram?

Maar uit bronnen dicht bij de Amerikanen, De sluiting verloopt zoals gepland. Terwijl ze op OL zijn, zorgen de geregistreerde acteurs ervoor dat de laatste binnen is “in de tijd van geld”. Wat betekent dat de deconcentratie van de Engelse macht eindelijk is aangebroken. Ander bemoedigend nieuws kwam woensdagavond van de DNCG. Textor had ’s middags een video-afspraak. Jean-Michel Aulas woonde ook deze mondelinge sessie bij en volgens onze informatie verliep deze zeer goed. De DNCG moet overdag advies uitbrengen, ook al is het maar adviserend.

Wanneer OL toetreedt tot het Eagle Football-stelsel, blijft de president van Lyon drie jaar aan het roer van de club, in een of andere vorm van bestuur. Maar Textor had niet veel tijd nodig om enkele wijzigingen aan te brengen in het organigram van de club. Douglas Friedman, de huidige sportief directeur van Crystal Palace en de vertrouwde man van Amerika, was afgelopen vrijdag aanwezig bij het Groupama Stadium tijdens de eerste wedstrijd van Nice (1-1). Iain Moody, die al als externe consultant samenwerkt met OGC Nice, komt de laatste tijd ook dichter bij de operaties in Lyon.

READ  De in Doha gevestigde Blues tijdens het WK in Qatar