Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïne: de arrestatie van het familielid van de voortvluchtige Poetin door de Oekraïense veiligheidsdiensten

Het was een van de eerste doelen van de Oekraïense inlichtingendiensten. Men geloofde zelfs dat hij zijn toevlucht zocht in Moskou. Dinsdag maakten de Oekraïense autoriteiten de arrestatie bekend van het Oekraïense parlementslid en zakenman Viktor Medvedchuk, een oligarch die dicht bij de Russische president Vladimir Poetin staat en op de vlucht is sinds de Russische invasie van Oekraïne, na een “speciale operatie”. ‘S Avonds bood Volodymyr Zelensky aan om hem te “ruilen” voor de Oekraïners in gevangenschap.

Dankzij de SBU . werd een bijzondere operatie uitgevoerd [les services de sécurité ukrainiens]. Aanmoedigen ! Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd via zijn Telegram-kanaal. Onder huisarrest verdween Medvedchuk een paar dagen na het begin van de Russische invasie op 24 februari.

De SBU bevestigde later zijn arrestatie, zonder verder uit te werken. Je kunt een pro-Russische politicus zijn en jarenlang voor het agressorland werken. Je bent misschien op de vlucht. Je kunt zelfs een Oekraïens militair uniform dragen om het te dragen… maar zal het je helpen om aan straf te ontsnappen? Absoluut! De veiligheidsdiensten gaven commentaar op Telegram.

Poetin wordt peetvader van een van zijn dochters

Deze brief gaat vergezeld van een verklaring van het hoofd van de SBU, Ivan Bakanov, die zijn ondergeschikten bedankt voor hun succesvolle leiding van “deze uitzonderlijke en gevaarlijke missie”. Viktor Medvedchuk, 67, staat sinds mei 2021 onder huisarrest nadat hij werd beschuldigd van “hoogverraad” en “poging tot plundering van de natuurlijke hulpbronnen van de Krim”, het Oekraïense schiereiland dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd.

READ  Viktor Orban hekelt de positie van de "vijand" van de Europese Unie

Hij wordt voorgesteld als de sterke man van Poetin in Oekraïne. Een mediamagnaat, een multi-activiteit zakenman, wordt er met name van beschuldigd te hebben geïnvesteerd in een Russische raffinaderij die het mogelijk maakte om In 2014 opgelegde sancties aan Rusland En Donbass van brandstof voorzien. De drie tv-zenders werden in 2021 door Zelensky gesloten vanwege pro-Russische propaganda.

Op 26 februari, twee dagen na het begin van de Russische inval in Oekraïne, merkte de Oekraïense politie zijn verdwijning op tijdens een surveillancebezoek. Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov weigerde commentaar te geven aan Russische persbureaus over zijn arrestatie en zei: “Er zijn veel nagemaakt (nep) uit Oekraïne” en ze zeggen “dit moet eerst worden gecontroleerd”.

Victor Medvedchuk, het 12e fortuin van Oekraïne in 2021 ter waarde van $ 620 miljoen volgens het tijdschrift Forbes, staat bekend om zijn connecties met de Russische president Vladimir Poetin en is volgens de persoon in kwestie de peetvader van een van zijn dochters. “In de post-Sovjetlanden was er een zeer sterke band, alsof je uit dezelfde familie kwam,” gedecodeerd Parijs Cecile Vaese, Professor aan de Universiteit van Rennes II en auteur van “The Kremlin Networks in France”.

Hij is de oprichter van de pro-Russische “Platform Opposition”-partij voor het leven Die had zo’n dertig afgevaardigden in de Verchovna Rada voordat het in maart werd verboden na de Russische aanval.