Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

O2Feel Equo Cargo Power 7.1 review: een krachtige en comfortabele elektrische oplaadfiets

O2Feel Equo Cargo Power 7.1 review: een krachtige en comfortabele elektrische oplaadfiets

O2Feel is al goed ingeburgerd in de wereld van stadsfietsen en kan de rage van de bakfiets niet missen. Bij de eerste poging biedt het een longtail-model, ontworpen om het grootste deel van zijn lading op het verlengde, versterkte bagagerek te dragen. Een type fiets dat niet breder is dan een conventionele fiets en ondanks zijn grotere lengte toch wendbaar is.

O2Feel Equo Cargo Power 7.1 e-bike met lange staart

De O2Feel Equo Cargo Power is verkrijgbaar in 3 versies, allemaal met hetzelfde 6061 aluminium frame en dezelfde verende voorvork, plus een Shimano Steps mid-drive. De 3.1-versie voldoet echter met de E6100 die een koppel van 60 Nm ontwikkelt, terwijl de 4.1- en 7.1-versies profiteren van de efficiëntere EP8 Cargo met een koppel van 85 Nm.

De remmen, zadels en verlichting veranderen ook van versie tot versie, maar de transmissie is vooral anders. De 3.1 is gebaseerd op het instapmodel Shimano (Altus) -assortiment, terwijl de 4.1 gebruik maakt van de efficiëntere Deore-groep en de 7.1 kiest voor een aan een riem gekoppelde Shimano Nexus Inter-5E geïntegreerde versnellingsnaaf.

De prijsverschillen zijn natuurlijk fors, met de Equo Cargo Power 4.1 die 3.899 euro vraagt ​​(500 euro meer dan 3.1), terwijl de 7.1 uitkomt op 4.999 euro. Reken 300 euro om van een 432 watt accu naar een 720 watt accu te gaan.

Beoordeling van de redacteur: 4 van de 5

Comfort en ergonomie

De volledig uitgeruste O2Feel Equo Cargo Power 7.1 elektrische bakfiets.

De volledig uitgeruste O2Feel Equo Cargo Power 7.1 elektrische bakfiets.

Het is echter niet zo groot in vergelijking met een gewone fiets dankzij de ontwerptruc om een ​​achterwiel met een kleinere diameter te gebruiken (20 inch versus 26 inch aan de voorkant), waardoor de wielbasis wordt verminderd ondanks de langere achterste driehoek. De hoogte van het bagagerek is ook verminderd, wat het voor kinderen gemakkelijker maakt om in te stappen en in het algemeen te laden. Het verlaagt ook het zwaartepunt voor een betere stabiliteit.

Lang bagagerek voor uitrusting of passagiers.

Lang bagagerek voor uitrusting of passagiers.

Aan de staande achtervorken is een stalen bagagerek bevestigd, die op hun beurt door middel van verstevigingsbuizen aan de kettingsteunen zijn bevestigd. Zo ondersteunt de set tot 80 kg laadvermogen, waardoor het vervoer van twee kinderen of misschien een volwassene mogelijk is. Het Mik HD-montagesysteem vereenvoudigt ook het installeren van een of twee kinderzitjes.

U kunt ook kinderzitjes en voetsteunen installeren. Voor extra veiligheid biedt O2Feel een rolbeugel waar kinderen zich aan kunnen vasthouden. We waarderen de opening aan de voorkant, wat het fietsen veel gemakkelijker maakt.

Voor senioren biedt O2Feel ook een handvat om aan de zadelpen te bevestigen.

Voetsteun en middentas.

Voetsteun en middentas.

Voor vrachtvervoer kunt u ook een groot platform van 60 x 40 cm aan de achterkant bevestigen, die tot 60 kg kan dragen, evenals een platform van 30 x 40 cm aan de voorkant, dat tot 15 kg kan dragen. Voor het opbergen van bijvoorbeeld kleine spulletjes en gadgets is er ook een centrale tas.

Aan de voorkant kan een brede bak worden geplaatst.

Aan de voorkant kan een brede bak worden geplaatst.

Daarom biedt O2Feel Equo Cargo de essentiële accessoires die je van een lang vrachtschip mag verwachten. Wees gewaarschuwd, ze zijn allemaal optioneel, de basisfiets integreert alleen een kale bagagedrager. Het is ook uitgerust met een centrale basis die zorgt voor een goede stabiliteit. Het uitspreiden is echter niet erg praktisch, omdat de poten zijn gevouwen en plotseling scheef op de grond liggen, waardoor de fiets springt. Dit vermindert echter de grootte onder de fiets zodra de standaard is ingeklapt.

De fietser is gebaat bij een comfortabele rijpositie, die de voorkeur geeft aan een wat rechte zithouding, met name dankzij het gebogen stuur. Dankzij de verstelbare romp kan iedereen een comfortabele houding vinden op basis van de grootte van hun ledematen. Wat betreft de stoel, deze kan laag genoeg worden afgesteld voor gebruikers met een lengte van 1,60 m en hoog genoeg voor grotere maten tot 1,90 m volgens O2Feel. Vanaf een hoogte van 87 meter voelden we ons niet krap.

De geveerde zadelpen biedt ook goed comfort om demping toe te voegen aan een reeds goed gepolsterd zadel (Royal Herz City Gel in beta 7.1).

Voorcomfort wordt geboden door de RST Avalon 26 verende voorvork met 60 mm veerweg. Deze persoon gedraagt ​​zich goed in de stad en op bouwvallige wegen, en het lijkt ons dat zijn reis voldoende is om zo’n fiets te gebruiken. Zorg ervoor dat u de voorkant niet overbelast om de manoeuvreerbaarheid en veiligheid te behouden bij krachtig remmen.

In ieder geval kunt u rekenen op Schwalbe Pick-Up Perf versterkte banden met een breedte van 2,15 inch voor en 2,4 inch achter om een ​​goed gedrag van de Equo Cargo Power te garanderen, zelfs bij zwaar beladen.

Als het gaat om integratie, integreert O2Feel zijn batterij in de onderbuis, zoals de meeste e-bikes tegenwoordig. De batterij wordt beschermd door een aluminium deksel dat aan de onderkant wordt verwijderd. De afwerkingen zijn elegant en de kabels lopen door het frame om nog discreter te zijn.

licht

Beoordeling van de redacteur: 4 van de 5

Als het op verlichting aankomt, is de Equo Cargo Power 7.1 de beste uit de serie, die gebruik maakt van een Trelock Airflow-koplamp die 70 lux uitstraalt. We hebben meer vermogen gezien, maar meestal genoeg om ’s nachts te rijden als de algemene verlichting uit is. Buiten de bebouwde kom en bij regenachtig weer zouden we voorzichtiger zijn.

Het Axa Juno achterlicht blijkt volledig zichtbaar te zijn, maar niet verbonden met de remmen, en geeft dus niet aan dat deze geactiveerd zijn; Jammer, want dergelijke functionaliteit vinden we terug op een fiets als de Radwagon 4, maar hij is 2,5 keer goedkoper dan de O2Feel.

Onder het achterlicht is een bandenslot erg handig voor snel stoppen en voor meer veiligheid, evenals een goed beugelslot.

Onder het achterlicht is een bandenslot erg handig voor snel stoppen en voor meer veiligheid, evenals een goed beugelslot.

Wat betreft de bescherming van de fietser, is het noodzakelijk om het te doen zonder een beschermhoes ter hoogte van het bord. De riemoverbrenging vermijdt zeker de vettige effecten die het kettingblad kan veroorzaken, maar we zijn niet immuun voor wat vuil op de onderkant van lichtgekleurde broeken.

We vonden het ook leuk dat het voorspatbord op het stuur rust en eindigt met een dop, om het uiteinde van de kofferbak te beschermen dat anders niet schoon zou blijven bij nat weer.

Beoordeling van de redactie: 5 van de 5

Procedure

Ondanks zijn speciale techniek gedraagt ​​de Equo Cargo Power zich bijna als een gewone fiets dankzij het 26 inch voorwiel en het kleine 20 inch achterwiel, wat niet echt verandert aan de manier waarop het wordt waargenomen, het is eerder de lengte van de fiets die wat voorzorgsmaatregelen, vooral in de stad en in krappe bochten. De vrij grote draaicirkel vereist een beetje anticipatie.

Klein achterwiel voor een beter fietszitje.

Klein achterwiel voor een beter fietszitje.

Gelukkig zorgt het kleine 20-inch wiel achterin voor een goede wendbaarheid. Het haalt niet de wendbaarheid van een fiets als de Moustache Monday 20, maar het voelt ook niet als rijden op een tractoraanhanger.

Met bijna 40 kg op de schaal (39,4 kg voor ons volledig uitgeruste model, met kinderzitje, schuimzadel, middelste kettingblad en voorblad), zou er echter reden zijn om te vrezen voor het gedrag van de fiets. Dit is waar de elektrische hulp binnenkomt. Dankzij de high-performance Shimano EP8 Cargo middenmotor start de Equo Cargo Power alsof er niets is gebeurd, vanaf de eerste trap van het pedaal.

Middelgrote motor Shimano EP8 Cargo.

Middelgrote motor Shimano EP8 Cargo.

Deze motor weet echter soepel te blijven, dankzij een koppelsensor die de ondersteuning evenredig maakt met de kracht die op de pedalen wordt uitgeoefend. We waarderen de natuurlijkheid van trappen die niet ten koste gaat van de prestaties. Met een koppel van 85 Nm kan de EP8 Cargo al voldoende ondersteuning bieden bij het beklimmen van steile hellingen.

De kleine hulpbediening, met zijn monochrome display dat alleen basisinformatie toont (snelheid, hulpmodus, ritafstand en kilometerteller).

De kleine hulpbediening, met zijn monochrome display dat alleen basisinformatie toont (snelheid, hulpmodus, ritafstand en kilometerteller).

De Shimano Nexus Inter-5E interne versnellingsnaaf voor onze 7.1 Equo Cargo Boost draagt ​​ook bij aan deze soepelheid, vooral omdat hij wordt aangedreven door een riem die de transmissie soepeler maakt en ook enige betrouwbaarheid biedt. Het enige dat u mist is een automatische transmissie, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken, behalve over de rijstrook.

Binnenste Nexus achterwielnaaf.

Binnenste Nexus achterwielnaaf.

De Nexus-naaf is nog belangrijker omdat het gewicht van deze fiets eenmaal geladen vereist dat je met een lage versnelling moet beginnen. Geen probleem hier, want je kunt schakelen als je stilstaat zonder het risico om van de rijstrook af te wijken of iets kapot te maken.

Draaiknop voor gemakkelijke snelheidsverandering.

Draaiknop voor gemakkelijke snelheidsverandering.

Het enige nadeel van deze transmissie is dat hij door zijn beperkte ontwikkeling nauwelijks meer dan 35 km / u kan zonder overmatig slijpen.

remmen

Beoordeling van de redacteur: 4 van de 5

3,5 m

Met 180 mm hydraulische schijfremmen voor en achter, zijn de O2Feel Equo Cargo Power-remmen sterk genoeg om ongeveer 3,5 m te stoppen op droge grond, met een laadvermogen van 85 kg. Schwalbe banden zijn geen onbekende voor zo’n goede score en de fiets blijft stabiel dankzij het grote voorwiel en de lage achterkant.

READ  Thales zal voor € 2,17 miljard een deel van het onderhoud van Royal Navy-schepen verzorgen