Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nvidia’s toekomstige GeForce RTX 5090 zal een echt krachtig beest zijn

Nvidia’s toekomstige GeForce RTX 5090 zal een echt krachtig beest zijn

De toekomstige GeForce RTX 5090, gebaseerd op de Blackwell-architectuur, zal de beste grafische kaart zijn. Nvidia zal alle vakjes aanvinken om de rekenkracht van de kaart naar nieuwe hoogten te tillen.

Bron: Anthony Woner – Frandroid

Waar werkt Nvidia aan met de volgende generatie grafische kaarten? Internetgebruiker Panzerlied Aan wie we de indiscreties met betrekking tot Nvidia al te danken hebben, heeft een aantal beweringen op het referentieforum geplaatst Chevelle. Wat hij zei werd bewezen Kopieer7chemieHet is een andere naam die wordt gebruikt voor Nvidia-lekken.

Met de GeForce RTX 5000 zou Nvidia moeten overstappen naar de Blackwell-architectuur. Voor het eerst zal het gebaseerd zijn op een klein chipontwerp in plaats van een monolithisch ontwerp, waardoor de productie voor Nvidia eenvoudiger wordt. Als we de cijfers mogen geloven PanzerliedBovenal zou dit aanzienlijke winsten in rekenkracht mogelijk moeten maken.

Meer dan 24.000 kernen?

Volgens betrokkene zal de Nvidia GeForce RTX 5090 50% meer CUDA-cores integreren, vergeleken met de GeForce RTX 4090, wat het totaal op 24.576 zal brengen. harten, dat is 8 keer meer dan de GeForce RTX 2080 destijds. De frequentie zal ook met 15% toenemen en zou de 3 GHz-grens kunnen overschrijden. Tussen de verbeteringen die mogelijk worden gemaakt door de architectuur en de toename van het aantal cores en frequentie, zou de GeForce RTX 5090 veel krachtiger kunnen zijn dan eerdere generaties.

De bandbreedte zal ook met 50% stijgen naar 32 Gb/s, wat wijst op het gebruik van zeer recente GDDR7. De L2-cache zal toenemen tot 128 MB, en de hoeveelheid VRAM zal toenemen tot 32 GB op de 512-bits bus.

READ  Hieronder staan ​​de gedetailleerde verbeteringen en betrokken smartphones

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over deze geruchten. Sterker nog, de GeForce RTX 5000 wordt niet vóór 2025 verwacht. Nvidia zal zichzelf de tijd gunnen om zijn RTX 4000-generatie en de Ada Lovelace-architectuur wat meer te promoten. Het bedrijf kan 2024 nog steeds benutten om zijn catalogus te verbeteren met ‘Super’-releases, zoals het geval was bij de RTX 2000-generatie.