Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nomadland” wint bij de Britse Bafta Awards

“Nomadland” wint bij de Britse Bafta Awards

Een hymne ter ere van hedendaagse hippies die door de Verenigde Staten zwierven, “Nomadland” was een groot succes om de avond uit te zenden vanuit de Royal Albert Hall in Londen, zonder publiek.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Twee weken voor de Oscars won Chloé Zhao’s film “Nomadland” op zondag 11 april bij de Bafta British Film Awards. Een hymne ter ere van hedendaagse hippies die door de Verenigde Staten zwierven, “Nomadland” was een groot succes om de avond uit te zenden vanuit de Royal Albert Hall in Londen, zonder publiek. Hij won vier prijzen: Beste Regisseur (Chloe Chow), Beste Film, Beste Actrice (Amerikaanse Frances McDormand) en Beste Fotografie.

Chloe Chow, de op een na meest gerespecteerde vrouw in de categorie Beste Regisseur, prees haar “De bedoeïenengemeenschap, die ons royaal in haar leven heeft verwelkomd, heeft haar dromen en worstelingen met ons gedeeld.”​ Ze was eind februari al gekroond bij de Golden Globes, maar nu komt ze op een sterke positie voor de Oscars, waarvoor ze vier nominaties ontving, een primeur voor een vrouw.

Anthony Hopkins won de prijs voor beste acteur voor het portretteren van een oude man die verdrinkt in dementie in Florian Zeller, “The Father”, dat ook het beste bewerkte scenario won.

De BAFTA Award voor beste vrouwelijke bijrol ging naar de Zuid-Koreaanse Yoon Yoh Jung, 73, voor de film “Minari”, die het verhaal vertelt van een Zuid-Koreaanse Amerikaanse familie die op zoek is naar een nieuw plattelandsleven. De 32-jarige Daniel Kaluuya uit Groot-Brittannië won de prijs voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in “Judas and the Black Christ”, Fred Hampton, de jonge leider van de zwarte revolutionaire beweging Black Panther.

READ  Het groene licht voor de Parijse testceremonie