Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nikkel.  Noordelijke fabrieksschappen: aankondiging van KNS en Glencore lokt reacties uit

Nikkel. Noordelijke fabrieksschappen: aankondiging van KNS en Glencore lokt reacties uit

Deze informatie kwam op maandag 12 februari, toen de nikkelfabriek van KNS in Fafutu werd gesloten. De komende zes maanden zal er niets uit de ovens komen. Het is tijd voor Glencore om zijn belang van 49% in het bedrijf te verkopen. De reacties waren snel.


Gisteren kwam de aankondiging: de KNS-centrale gaat inderdaad dicht. De dreiging dreigt al enkele weken. Roekeloos door het verspreiden van een interne memo ondertekend door de president en vervolgens een officieel persbericht van de industrieel bevestigde dit gisteren, maandag 12 februari: De fabriek in Nord zal de komende zes maanden geen nikkel produceren en de hoofdaandeelhouder trekt zich terug. Het is tijd om een ​​opvolger te vinden voor Glencore, de 49% aandeelhouder en belangrijkste financier van het industriepark.
De advertentie lokte niet alleen reacties uit.

Een van de eerste lokale reacties was die van Victor Totogoro.
Dit is geen erg goed nieuws, maar we hadden dit al verwacht sinds september, toen KNS aangaf dat het zich in een positie bevond waarin het op zoek was naar financiering en dat de zaken gezien de huidige nikkelomgeving niet positief waren“Punten 3j Vice-president van het noordelijke gouvernement. “Dus ja, we verwachtten slecht nieuws, maar niet zo groot. Voor ons, die veel banen hebben in Konyambo, was het een hulpmiddel om het evenwicht te herstellen. Ik twijfel er niet aan dat de provincie en de aandeelhouders op zoek zullen zijn naar een voortzettingskoper, om ervoor te zorgen dat dit nutsbedrijf blijft functioneren en het door alle inwoners verwachte herstel van het evenwicht zal bereiken.“.
Houd er rekening mee dat de winstgevende werkgelegenheid de komende zes maanden behouden zal blijven.

READ  Bij Toulouse is een Bugatti-horloge gestegen tot ruim 280.000 euro

Van de kant van de Republikeinse partij vinden we het ook jammer.”Verlies van een belangrijk industrieel productiehulpmiddel en symbool voor herbalanceringDe bijeenkomst roept alle politieke leiders die verantwoordelijk zijn voor het dossier op, vooral het Noordelijke Gouvernement, om snel een nieuwe aandeelhouder te vinden om de Noordelijke Fabriek te steunen.

A “Een zware klap voor alle CaledoniërsGénérations NC betreurt op zijn beurt dat de sluiting van de noordelijke fabriek 1.800 mensen zal treffen. Générations NC zegt: “Vastberaden om samen met alle stakeholders te werken om binnen 6 maanden een betrouwbare koper te vinden“.

Solidariteit ook met medewerkers en onderaannemers van KNS, Nicola Metzdorf. Kamerlid 2j Het kiesdistrict belooft dat hij zal solliciteren in het kader van zijn taken als gekozen functionaris in Caledonië.”iedereen [ses] Om zo gunstig mogelijk te zijn voor het behoud van banen en economische activiteit in het Noorden […] We zullen onze inspanningen niet verslappen totdat de activiteiten volledig zijn hervat“.

Opnieuw een reactie op staatsniveau, dit keer van het kantoor van minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire. Een reactie gegeven tijdens een persconferentie die enkele minuten na de aankondiging van Glencore in Parijs werd georganiseerd. De regering van Bruno Le Maire bevestigt dat Frankrijk dat zal doenVergezellen“Kopers zoeken voor KNS-installatie.”Het is noodzakelijk dat fabrikanten de economische risico's van deze processen dragen“, herinnerde het kantoor van het ministerie zich en benadrukte”Uitzonderlijke ondersteuning'Hij is daadwerkelijk naar KNS gebracht, waarvoor'Verder dan dat is niet mogelijk“Vorige week werd hulp ter waarde van 24 miljard CFP-frank aangekondigd.

READ  Toulouse. Wil jij deze winter op reis naar het buitenland? Hier zijn de bestemmingen vanaf de luchthaven