Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe gezondheidsbeperkingen in Nederland door toenemende gevallen

Nederland heeft aangekondigd dat het de gezondheidsbeperkingen tegen Kovit-19 in het land opnieuw zal invoeren naarmate het aantal gevallen dat deltavariatie veroorzaakt toeneemt.

Premier Mark Rutte heeft vrijdag een reeks maatregelen aangekondigd om de vervuiling door het coronavirus in zijn land tegen te gaan, waaronder de sluiting van nachtclubs.

Het aantal besmettingen in Nederland is in een week tijd verzevenvoudigd, met 7.000 nieuwe gevallen vrijdag, zei Mark Rutte, waardoor de regering gedwongen werd de gezondheidsbeperkingen te versoepelen.

“Een zwarte wolk voor de zon”

“Er is een donkere wolk voor de zon. Op dit moment barst de vervuilingsgraad los, voornamelijk als gevolg van de zeer besmettelijke delta”, vertelde hij op een persconferentie. “Als we niets doen, zal de vervuilingsgraad toenemen. Het is duidelijk dat de snelle verspreiding van het virus moet worden gestopt.”

Daarom heeft de regering besloten om alle nachtclubs en restaurants om middernacht te sluiten. Alle klanten van restaurants en cafés moeten een afstand van 1,5 meter in acht nemen, zei de premier, voor wie concerten of entertainment niet zijn toegestaan.

Evenementen die langer dan 24 uur duren, zijn opgeschort, aldus Mark Rutte. Deze maatregelen gaan zaterdag om 06.00 uur (GMT om 04.00 uur) in en duren in ieder geval tot 13 augustus.

500 tot 7000 gevallen per dag in een week

“Twee weken geleden stonden alle signalen op groen”, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jong. “Maar er is vandaag een reden om in te grijpen. Het is het gevolg van de snelle verspreiding van deltadiversiteit in Europa en Nederland.”

“Dit is ongekend. Vorige week hadden we zo’n 500 nieuwe gevallen per dag. Vandaag zijn er 7.000 nieuwe besmettingen”, zegt hij.

Deze nieuwe gezondheidsmaatregelen leggen geen straatverbod of avondklok op of het dragen van maskers binnenshuis zoals een paar maanden geleden. Mark Rutte riep de mensen echter op om “de basisregels – sociale uitsluiting en handen wassen” te respecteren. “Als we dit doen, kunnen we een nog spannendere zomer tegemoet gaan”, zei hij.

READ  De koning zal zijn gouden slavenwagen tot nader order niet meer gebruiken

In het land, dat 17 miljoen inwoners telt, zijn meer dan 1,7 miljoen coronavirussen en 17.700 doden gemeld. Ongeveer 80% van de mensen heeft ten minste één dosis van het vaccin gekregen en 50% heeft er twee, zei de minister van Volksgezondheid.

Jean Polen met AFP PFMTV-verslaggever