Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Neuralink, het controversiële hersenimplantaatproject van Elon Musk, is klaar

Neuralink, het controversiële hersenimplantaatproject van Elon Musk, is klaar

Het project van het bedrijf van Elon Musk, dat tot doel heeft hersenchips te produceren en te commercialiseren, kan de komende maanden een nieuwe stap zetten.

Neuralink is van plan om in de komende zes maanden computationele hersenimplantaten te plaatsen bij menselijke patiënten, kondigde het bedrijf woensdag aan. Dat meldt Bloomberg Media. “We hebben er nu alle vertrouwen in dat het Neuralink-apparaat klaar is voor mensen”, bevestigde Elon Musk in een tweet die ’s avonds werd gepubliceerd.

“De timing van ‘implementatie’ zal afhangen van het proces van de FDA”, vervolgt de miljardair van de Amerikaanse medicijnfabrikant, die net Twitter heeft gekocht.

“We willen heel voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat het werkt voordat een apparaat in een mens wordt geïmplanteerd, maar we hebben de meeste van onze documenten naar de FDA gestuurd en we zullen waarschijnlijk over ongeveer zes maanden Neuralink in een mens kunnen downloaden. ‘ Zei Elon Musk tijdens een evenement dat werd georganiseerd om de voortgang van het project te demonstreren, zoals Reuters uitlegt.

Tijdens het meest recente openbare evenement, meer dan een jaar geleden, liet Neuralink een aap zien, met een chip geïmplanteerd in zijn hersenen, die een videogame speelde met alleen zijn hersenen.

Apparaten op afstand bedienen door simpelweg te denken

Neuralink is een van de vele bedrijven die zijn opgericht door ’s werelds rijkste man, Elon Musk. Het hoofd van SpaceX en Tesla lanceerden het stilletjes in 2016, in de hoop hersenimplantaten te vervaardigen. In de praktijk moet Neuralink brain-computer interfaces ontwerpen die het mogelijk maken om apparatuur op afstand te besturen door simpelweg te denken.

READ  Draagtas, een communicatieaccessoire dat een noodzaak is geworden

Het doel zou zijn om de mobiliteit van verlamde mensen te herstellen door hen in staat te stellen te communiceren met hun omgeving of gemakkelijk mechanische wapens te manipuleren. Implantaten kunnen ook een oplossing zijn voor neurologische aandoeningen, belooft Neuralink.

Dat heeft de Amerikaanse Dierenrechtenorganisatie Een klacht indienenOp 10 februari v Neuralink Gevallen van soms dodelijk misbruik van apen. Volgens de Practitioners Committee for Responsible Medicine (PCRM) heeft het tussen 2017 en 2020 experimenten uitgevoerd op ten minste 23 apen. Slechts 7 van hen hebben het overleefd, volgens de gerapporteerde informatie. Zakelijk geïnteresseerd.

PCRM rapporteert binnen Zijn persbericht van “extreem lijden als gevolg van dierenmishandeling en zeer invasieve schedelimplantaten tijdens experimenten”