Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse advocaat van Ridoan Taghi gearresteerd in Nederland

Nederlandse advocaat van Ridoan Taghi gearresteerd in Nederland

De Rotterdamse politie arresteerde vrijdag Ines Veschi, het hoofd van de Mogro-maffia, een Marokkaans crimineel netwerk dat actief is in Nederland en België, en de Nederlandse advocaat van Ritowan Taghi. Waarvan beschuldigt de Nederlandse rechter hem?

Inez Vesci kan niet meer bewegen. De Rotterdamse politie heeft vrijdag de Nederlandse advocaat van drugsbaron Ridouan Taghi gearresteerd, tegen wie al enige tijd een onderzoek loopt, meldt een Nederlandse krant. Van de Telegraaf. Informatie bevestigd door het parket van de nationale aanklager. De advocaat wordt verdacht van het toelaten van communicatie tussen zijn gedetineerde cliënt en zijn contacten buiten zijn detentiecentrum. In informatie die op zijn website is gepubliceerd, merkt de Nederlandse officier van justitie op dat Ines Vesci wordt verdacht van misbruik van zijn positie door berichten uit te wisselen tussen de criminele organisatie van zijn cliënt en laatstgenoemde.

Lees: Inez Weski beschuldigd van het sturen van berichten naar Ridouan Taghi

Het ontsleutelen van berichten uit het SkyECC-systeem in de zomer van 2022 wekte argwaan. Vrijdag is er een inval gedaan in de woning van de advocaat en zijn kantoor in Rotterdam, aldus de advocaat.

READ  Nederland | De fouten van de koning voor epidemieën schaden zijn imago