Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland-Engeland: “Ik was jong en naïef”, toen de wedstrijdscheidsrechter werd geschorst omdat hij hielp de wedstrijd in orde te maken

Nederland-Engeland: “Ik was jong en naïef”, toen de wedstrijdscheidsrechter werd geschorst omdat hij hielp de wedstrijd in orde te maken

Basis
Bij het fluitsignaal van de tweede halve finale van de European Nations Cup tussen Nederland en Engeland raakte de Duitser Felix Zwier enkele jaren geleden betrokken bij een schandaal.

Fida. De 43-jarige Felix Zwier beleeft woensdagavond (21.00 uur) in Dortmund het mooiste moment uit zijn carrière als scheidsrechter. Nu het fluitsignaal klinkt voor de tweede halve finale van het EK die in zijn land wordt gehouden, zal de Duitser proberen het verleden dat hem nog steeds achtervolgt te vergeten.

Felix Zwier was regelmatig aanwezig op het middenveld tijdens wedstrijden in de Bundesliga en bevond zich twintig jaar geleden in het middelpunt van een groot scheidsrechtersschandaal. Toen was de zijscheidsrechter, geboren in Berlijn, medeplichtig aan de acties van Robert Heuser, de centrale scheidsrechter van een wedstrijd in de Duitse derde divisie. Deze laatste vervalste de wedstrijd en ontving geld van buitenlandse gokkers. Zwier had onder tafel 300 euro opgehaald bij zijn veldscheidsrechter.

Lees ook:
Frankrijk – Spanje: “Muur” “Kampioen van Frankrijk”. De Spaanse pers vreest Mike Maignan meer dan Kylian Mbappe

De rechtbank veroordeelde Zwayer tot zes maanden gevangenisstraf met een voorwaardelijke straf wegens het uitstellen van de openbaarmaking van de informatie die hij in zijn bezit had. “In 2004 was ik jong en naïef”, zei Zwier onlangs. Hij voegde eraan toe aan de krant Bild: “Ik ging over op iets anders, zelfs als het weer ter sprake kwam zodra het team zichzelf onrecht aandeed of mijn prestatie gemiddeld was.”

READ  OL werd na strafschoppen uitgeschakeld door Chelsea in de UEFA Women's Champions League

Herenigd met Bellingham

Woensdag leidt Felix Zwier zijn vierde wedstrijd in het toernooi, na Italië, Albanië, Portugal en Turkije in de groep, naast de achtste finales tussen Roemenië en Nederland, waarin hij het dus moet opnemen tegen Engeland.

Lees ook:
Frankrijk – Spanje: “Het Frankrijk van Deschamps heeft al veel gewonnen zonder het te verdienen.” De wedstrijd gaat verder tussen het vernieuwde Blues en La Roja

De Duitser ontmoet ook weer Jude Bellingham. De Brit klaagde over de scheidsrechter toen hij in Borussia Dortmund speelde, na de nederlaag tegen Bayern München in 2021. Hij zei: “Hoe kan de Duitse Liga de controle over een wedstrijd van dit belang toevertrouwen aan deze scheidsrechter met zo’n zwavelig verleden?” “We hebben het nog steeds over een man die betrokken is bij een corruptiezaak.”