Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Een dakloze man geeft zijn verloren portemonnee terug… en ziet de beloning voor zijn goede daad

Het verhaal van een dakloze man die zijn portemonnee als vermist opgaf bij de politie op een treinstation in Amsterdam heeft een golf van solidariteit teweeggebracht.
Een online fondsenwervingscampagne heeft ruim €34.000 ingezameld om de 33-jarige te helpen bij het vinden van onderdak.

Dit is het grote verhaal van vandaag. In Nederland heeft een online inzamelingsactie ruim 34.000 euro opgehaald voor een dakloze man die een in de trein vergeten portemonnee met daarin een grote som geld aan de politie had teruggegeven. De portemonnee bevat “Ongeveer 2.000 euro, maar er zijn helaas geen identiteitspapieren of iets om contact op te nemen met de eigenaarDat meldt de Amsterdamse politie in een verklaring.

Deze man, die regelmatig op Amsterdam Centraal Station kwam, deed zijn ontdekking tijdens een rit om plastic flessen in te zamelen, die hij vervolgens inwisselde voor geld. “Omdat wij vinden dat eerlijkheid moet lonen, ontving hij de ‘Zilveren Duim’ onderscheiding die wij soms aan burgers uitreiken, met een cadeaubon ter waarde van 50 euro.De autoriteiten voegden eraan toe. Als zich binnen een jaar niemand meldt om het verloren geld op te eisen, wordt het bedrag aan hen teruggegeven.

Hij is vader van twee kinderen en is al achttien maanden dakloos

Als eerbetoon aan dit liefdadigheidswerk werd een elektronische campagne gelanceerd met de titel “Steun Sadiq Hajar“, wist hij in slechts achtenveertig uur ruim 34.000 euro op te halen. Hij wees erop dat het genoeg was om deze 33-jarige man, vader van twee kinderen die al achttien maanden dakloos is, eindelijk te kunnen vinden Sindsdien heeft zijn verhaal de krantenkoppen gehaald.

READ  Republikeinen proberen Joe Biden te dwingen de wapenleveranties naar Israël te hervatten

  • Lees ook

    Video – Pokemon: Wanneer Pikachu onenigheid zaait in het Van Gogh Museum in Amsterdam

In een videoclip op internet zegt Hajar Al-Ali:Totaal overstuur“Met deze daad van solidariteit. “Ik wil iedereen heel erg bedanken… Ik kan niet beschrijven hoe ik me nu voel… Ik ben overspoeld met berichten van mensen die de liefste en vriendelijkste dingen zeggen.”Adverteren, verhuizen, dakloze man. “Ik kan de woorden niet vinden, ik weet niet wat ik moet zeggen, ik zit vol adrenaline.” Hij voegde eraan toe dat hij met het ingezamelde geld zijn leven weer zou kunnen opbouwen.


MD met AFP