Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland bereidt dialogen voor met zijn voormalige koloniën

Een rapport in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Cultuur beveelt aan om werken terug te halen “De lokale bevolking wordt onrecht aangedaan.

Nederland moet de geplunderde kunst teruggeven aan hun voormalige koloniën. Dit is echter de officiële aanbeveling van een adviescommissie aan het Nederlandse Ministerie van Cultuur. Het rapport vraagt, zonder beroep, “Erkenning van het onrecht dat de lokale bevolking van de voormalige koloniale gebieden is aangedaan door culturele voorwerpen tegen hen te nemen. .

Het onderzoek duurde een jaar en omvatte interviews met inwoners van voormalige Nederlandse koloniën zoals Indonesië, Suriname en verschillende Caribische eilanden. Als hoofd van de commissie roept advocaat en mensenrechtenactivist Lillian Convells-Ho Kong Yu de Nederlandse regering op om het onrecht van het kolonialisme te erkennen en de goederen terug te geven als ze door hun eigen land worden opgeëist.

Deze beslissing is aan de Nederlandse regering. De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, die het rapport produceerde, zei in een verklaring: “Duidelijke uitgangspunten voor een nieuwe manier van beheer van koloniale collectiesHij zei dat er begin 2021 een wetsvoorstel zou worden ingediend op basis van dat rapport.

Nederland in de voetsporen van Frankrijk

Maar het rapport, de wet en de weg naar handhaving ervan kan lang en bochtig zijn. Frankrijk is een voorbeeld. Sinds een soortgelijk besluit werd genomen door een rapport van de Franse regering in 2017 en uitgebracht in 2018, zijn er slechts 27 presentaties aangekondigd, maar niet afgerond.

READ  Passagiers die van Nederland naar Duitsland reizen, moeten aan de grens een negatieve COVID-test laten zien

Op 6 oktober stemden de Franse afgevaardigden om 26 stukken officieel in te trekkenBehans ‘schat22 Sinds de plundering van het Abomi-paleis in Benin in 1892. Ze zijn nu in het Qui Franley-Jacques Chirac Museum in Parijs. Senegal moet een schip en zijn schorpioen terughalen van El Hudge Omar Dahl, een prominente West-Afrikaanse militaire en religieuze figuur uit de 19e eeuw. Deze stukken, gerund door het Muse d’L’Army in Parijs, zijn te zien in Tucker als onderdeel van een langdurige bruikleen. Als de Senaat het wetsvoorstel goedkeurt, moeten ze volgend jaar worden geretourneerd.

Dat is een “Symmetrisch” kom binnen “Juiste verzoeken” Afrikaanse landen, en “De wereldwijde dimensie van westerse musea” Het wordt bedreigd volgens het rapport van Yanik Kerlokot (LREM). In Nederland wil Stegen Schunderwart, directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen, discussies aangaan zodat de voormalige koloniën zelf kunnen beslissen welke stappen ze volgen, wat ‘goed’ is voor deze landen om te omschrijven.