Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nadat het overnamebod is afgewezen, wordt Orange Bank gesloten

Nadat het overnamebod is afgewezen, wordt Orange Bank gesloten

Het besluit van de raad van bestuur van Orange Bank om het bod van Ripplewood af te wijzen, markeert een keerpunt in de onlinestrategie van de bank. Investeringsfonds Ripplewood bood aan om Orange Bank over te nemen, maar dit bod werd onvoldoende geacht.

Weiger een aanbod dat als niet overtuigend wordt beschouwd

Een woordvoerder van Oranje legt uit: weerkaatsing “welke” Na een zorgvuldige analyse van het aanbod van Ripplewood/IrisFinancial, met name door zijn vermogen om de duurzaamheid van de activiteit en de werkgelegenheid te garanderen », De Raad van Bestuur besliste unaniem Geen gevolg gegeven aan het overnamebod.

Het aanbod van Ripplewood deed twijfels rijzen zodra het werd aangekondigd. Het betrof en was afhankelijk van de overdracht van een aanzienlijk saldo van Orange aan de koper Het businessplan wordt niet erg geloofwaardig geacht Door de Raad van Bestuur. Bovendien zorgden de beperkte bankervaring van Ripplewood en de afhankelijkheid van een op de Kaaimaneilanden gevestigde SPAC voor zorgen.

Klanten van Orange Bank bij BNP Paribas

Hoewel werd voorgesteld om het hoofdkantoor en de beursnotering naar Parijs te verplaatsen, Ripplewood kon niet overtuigen, nadat het al mislukte in een poging om de Duitse onlinebank Fidor over te nemen. Nu het bod van Ripplewood is afgewezen, richt Orange Bank haar aandacht nu op het finaliseren van haar oorspronkelijke plan om haar activiteiten over te dragen aan BNP Paribas. De onderhandelingen met werknemersvertegenwoordigers worden voortgezet om de ontwikkeling van een ideaal baanbeschermingsplan voor de ongeveer 650 betrokken werknemers te garanderen.

READ  Gerestylde Model 3 lekt op internet!

Ondertussen opereert de e-bank, die in 2017 werd gelanceerd, samen met dochteronderneming Hello Bank! Aan BNP Paribas 478.000 klanten verhuizen. Het doel is om eind maart een overeenkomst te sluiten, waarbij wordt getracht haar klanten de best mogelijke voorwaarden te bieden.

Het besluit van Orange Bank om het bod van Ripplewood af te wijzen en de samenwerking met BNP Paribas voort te zetten onderstreept de wens van de bank om de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening aan haar klanten te waarborgen en tegelijkertijd haar werknemers te beschermen.