Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Naast AI dankt ChatGPT-chatbot zijn vaardigheden aan het praten met mensen

Naast AI dankt ChatGPT-chatbot zijn vaardigheden aan het praten met mensen

Sinds 30 november verbaast de online chatbot, of chatbot, netizens met zijn literaire vindingrijkheid, beheersing van menselijke of computertalen, verrassende of teleurstellende antwoorden en soms grove fouten. Liedjes, vraag-en-antwoordspelletjes, dialogen en zelfs interviews tellen we niet meer mee chattenAmerikaans bedrijf OpenAI-programma gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI). “De kat en de robot speelden poker, maar de kat speelde vals door zijn klauwen te gebruiken om de kaarten te markeren”introduceert de tool bijvoorbeeld wanneer u een grappige zin wordt gevraagd.

“Als gebruiker ben ik misschien onder de indruk, maar als wetenschapper moeten we het zien, omdat we de details van deze chatbot nog niet hebben. De resultaten moeten worden geëvalueerd door middel van statistieken en tests die zijn ontwikkeld door de wetenschappelijke gemeenschap.”merkt Chloe Clavell op, professor bij Télécom Paris, die hiertegen waarschuwt “Overmoed in vorm kan de waakzaamheid over de juistheid van wat wordt geproduceerd verminderen.”.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees ChatGPT, het programma dat verbijsterende kleine scripts kan schrijven

“We zien nog steeds een verschuiving. Hoewel ChatGPT generiek is, lijkt het beter te zijn in specifieke taken dan systemen die voor dat doel zijn geprogrammeerd.”Benoît Sagot, van het National Institute for Research in Digital Sciences and Technologies, denkt, maar dan voor hem “Het meest interessante is ontdekken wat hij onverwacht kan doen.”.

Perfecte combinatie

Wat zijn de geheimen van deze kunstmatige intelligentie? “In het begin werden er geen nieuwe methoden bedacht voor ChatGPT. Maar het vermengde eerdere methoden met veel data.”gelooft Chloe Clavell, van wie één ding zeker is: De hoofdrol van de mens in ontwikkeling. »

Het verhogen van de motorkap van ChatGPT komt dus neer op het detecteren van het menselijke deel in deze meertrapsraket. De eerste fase, het taalmodel of de kunst om de machine een taal correct te laten schrijven. Deze fase dateert volgens OpenAI uit 2020, een releasedatum GPT-3, het grootste programma ooit gebouwd in die tijd met ongeveer 175 miljard parameters. Het is alsof een specialist voor het instellen van een verkeerd geweervizier de perfecte combinatie moet vinden door 175 miljard knoppen te activeren. Hier was het doel om het beste woord te vinden om de zin af te maken. Voor training zoog het programma meer dan 570 gigabyte aan gegevens van internet op. Deze parameters zijn georganiseerd volgens een architectuur bedacht door Google in 2017, genaamd “Transformer”, om beter rekening te houden met de context en zo de vertaling te verbeteren.

READ  Daarom is het beter om de 4G-versie van Apple Watch te gebruiken

Je hebt nog 66,33% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.