Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na “zeldzame” gevallen van meningitis is vaccinatie vereist

Na “zeldzame” gevallen van meningitis is vaccinatie vereist

Een zesde geval van invasieve meningokokken B-infectie van een ‘zeldzame’ stam is gemeld aan de Grand Est Regional Health Agency.

Dat meldt de Greater Regional Health Agency (ARS). Invasieve groep B-meningokokkeninfectie (IIMB) bij jongeren in de regio Straatsburg.

Sinds half november zijn er zes gevallen vastgesteld (één met een persoon uit Colmar, in het naburige Haut-Rhin), waaronder één dode.

ARS roept op tot waakzaamheid

Gezondheidsautoriteiten geven aan dat meningokokken een bacterie kan veroorzaken Ziekten zoals meningitis of bloedvergiftiging. Het wordt overgedragen via de lucht of via speeksel en wordt aangetroffen in de keel en neus. Het laatste geval betrof een 16-jarige jongen uit Bas-Rhin, die in het ziekenhuis werd opgenomen.

ARS voegt dat toe “De zaak van de inwoners van Colmar heeft indirecte banden met de stad Straatsburg via verschillende mensen eromheen.”.

Meningitis: een ‘zeldzame’ stam

In een persbericht op maandag 9 januari identificeerde de ARS de stam die verantwoordelijk is voor deze gevallen “Zeldzaam en nog niet bekend in Grand Est”.

Hoe het ook zij, het definieert ARS, Epidemiologisch onderzoek maakte het mogelijk om door middel van opsporing en preventieve behandeling antibiotica Mensen die in contact zijn geweest met deze zesde zaak”.

Oproep voor vaccinatie

Sinds begin december is er een vaccinatiecampagne gestart. En op 5 januari kregen 151 mensen hun eerste dosis tegen meningokokken B via het International Vaccination Centre in het New Civil Hospital in Straatsburg.

Dus de ARS van Grand-Est en Public Health France roepen opnieuw op tot vaccinatie; Specifiek gericht bericht “Aan het publiek dat de uitgaansgelegenheden in het centrum van Straatsburg bezoekt en aan de professionals van deze locaties”.

Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt Via het Doctolib-platformin het Internationaal Vaccinatiecentrum in het Burgerlijk Ziekenhuis, in de spreekkamer of direct in de Tegenover. Het vaccin wordt volledig gecompenseerd doorziektekostenverzekering.

READ  Een IJslandse stad wordt bedreigd met vernietiging als gevolg van een vulkaanuitbarsting