Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een jaar aan de macht laat Georgia Meloni een minder radicaal resultaat zien dan verwacht

Na een jaar aan de macht laat Georgia Meloni een minder radicaal resultaat zien dan verwacht

Een jaar geleden werden de leider van de extreemrechtse Fratelli d’Italia-partij en haar ministers in het Quirinale-paleis beëdigd bij de president van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella. Een jaar nadat ze aan de macht kwam, stelde de eerste vrouw aan het hoofd van de Italiaanse regering haar internationale partners gerust.

Gepubliceerd op: een gemiddelde :

3 minuten

Veel waarnemers vrezen dat dit weekend, dat de eerste verjaardag viert van haar toetreding tot het presidentschap van de regering, een radicaal keerpunt zal vormen in de Italiaanse politiek. Giorgia Meloni koos uiteindelijk voor een gematigde lijn in het buitenlands beleid en voor een extreemrechts, verre van revolutionair programma aan het thuisfront.

Ondanks haar euroscepticisme heeft de 46-jarige leider geprobeerd een constructieve houding aan te nemen ten opzichte van de EU en haar partners, afgezien van enkele ruzies met Parijs en Berlijn over de migratiekwestie. Het heeft ook onwrikbare steun aan Kiev tegen Moskou gegarandeerd, en zou Italië moeten terugtrekken uit de Chinese Nieuwe Zijderoute, het enige G7-land dat zich in 2019 bij het project heeft aangesloten. De steun aan Oekraïne is het waard dat Washington het land in juli tot ridder slaat. ” we werden vrienden “, kondigde de Amerikaanse president aan in het Oval Office.

Lees ookMeloni en Biden wisselden beleefdheden uit, maar over China werd in het persbericht met geen woord gerept

Het falen van het immigratiebeleid

Maar op het niveau van het binnenlands beleid is geen van de beloofde institutionele hervormingen doorgevoerd, zoals onze correspondent in Rome opmerkt. Ann le ner. Voor de uitvoerende macht, die de bestrijding van illegale immigratie tot prioriteit had moeten maken, is dit een mislukking. Het aantal ontschepingen, dat sinds begin dit jaar 14.000 mensen bedroeg, is bijna verdubbeld ten opzichte van 2022. De premier moet ook rekening houden met haar onrustige ‘bondgenoot’ Salvini, die zijn anti-Europese en anti-migrantenbeleid heeft versterkt. retoriek door de zaak te onderzoeken. Europese verkiezingen 2024.

READ  “We kwamen dichterbij vanwege het geluid van een kat en ontdekten een hand”: een Franse vrouw werd bij toeval gevonden op de bodem van een vallei door jagers in Turkije

Bovendien, zonder melding te maken van de aankondiging van haar scheiding van haar partner en vader van haar dochter, journalist Andrea Giambruno, die herhaaldelijk vernietigende uitspraken deed, is Giorgia Meloni’s favoriete slogan ‘God, familie, vaderland’. “Het heeft zijn betekenis verloren. Het staatsburgerschapsinkomen, gelijk aan de Franse RSA, zal daarom op 1 januari 2024 worden vervangen door een veel minder genereus systeem. Volgens het statistiekbureau Eurostat van de Europese Unie heeft echter 63% van de huishoudens in Italië geen toegang meer tot het staatsburgerschapsinkomen. De bijeenkomst is voorbij.

Giorgia Meloni vergat echter niet namens haar berichten naar veel van haar kiezers te sturen Zijn houding tegenover immigrantenHet handhaven van de orde en het verdedigen van de christelijke waarden. De uitvoerende macht verhinderde daarom dat lokale autoriteiten kinderen van homo- en lesbische paren registreerden, die in Italië geen draagmoeders mogen adopteren of gebruiken. Giorgia Meloni stopt nooit met het verdedigen van het traditionele model van het gezin, vader en moeder.

De regering heeft Het verminderen van de belastingdrukVooral op het gebied van gezinnen, een traditionele prioriteit voor conservatieve kiezers. Maar de prestaties van de economie gaan niet zoals gehoopt, waardoor Rome zijn groeivooruitzichten naar beneden moet bijstellen. Ook het overheidstekort zou hoger moeten zijn dan verwacht. Er is nog steeds één bemoedigend punt voor het land: de goede prestaties van de sector.

(En met Frankrijk Persbureau)