Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na Delta bereikte de Lambda-soort, de meest vaccinresistente en besmettelijkste, Europa

In het VK maken onderzoekers zich zorgen over de opkomst van de Lambda-variant, die besmettelijker is en beter bestand is tegen vaccins. Deze is al in maar liefst 27 Europese landen te vinden.

Het is alsof we het hele Griekse alfabet moeten leren. Er was eerst de alfa-variant. De deltavariant is dus veel besmettelijker. Hier komt de Lambda-variant. De SARS-CoV-2-mutatie baart het VK zorgen, dat hard is getroffen door de deltavariant. Volgens de lokale autoriteiten treft deze nieuwe variant momenteel bijna 30 landen en vertoont deze een “ongebruikelijke reeks mutaties”. Het wordt vooral gevonden in Peru, waar het 80% van de vervuilingsgevallen veroorzaakt.

Het was de Universiteit van Chili die deze Peruaanse nieuwkomer in overweging nam. De onderzoekers beweren dat de Lambda-variant besmettelijker is dan de Gamma-varianten (bekend als de Braziliaanse variant) en de Alpha-variant (of de Britse variant). “We hadden in december 200 lambdaverwondingen […] Eind maart vertegenwoordigde het de helft van alle monsters die in Lima werden genomen. Nu, drie maanden later, screenen we meer dan 80% van alle infecties in het hele land”, zegt professor Tsukayama, PhD in moleculaire microbiologie aan de Caetano Heredia University in Lima.

Dit nieuwe alternatief zal ook beter bestand zijn tegen vaccins en is al in omloop in 27 Europese landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Doctor’s Daily en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er momenteel “vier ‘zorgwekkende variabelen’ die de kenmerken van overdraagbaarheid en virulentie rechtvaardigen die nauwlettend worden gevolgd (Alpha, Beta, Gamma en Delta), waarop zijn zeven ‘interessante variabelen’ toegevoegd” (epsilon, zeta, eta, theta, iota, kappa, lambda), hun impact op de epidemie moet nog worden geëvalueerd”;

naar mij lequotidiendumedecin.fr, zijn de Lambda- en Epsilon-varianten (verschenen in Californië) bijna van klasse wisselen.

Er zijn momenteel elf varianten genoemd naar een letter van het Griekse alfabet. Wie heeft er 24…

Er zijn delta en delta plus …

Een nieuwe soort verscheen in april in India, toen het land al te maken had met een sterke epidemische golf. Het heet delta plus, en het is eigenlijk een subvariabele van delta. Aan de andere kant verschilt het in zijn resistentie tegen antilichamen, wat belangrijker lijkt dan andere stammen. Dit alternatief is door de Indiase gezondheidsautoriteiten ook als ‘zorgwekkend’ beoordeeld.

In Frankrijk is de Delta Plus-variant – of AY1 met zijn wetenschappelijke naam – al verschenen, na acht keer ontdekt in de maand juni volgens Risicoanalyserapport over opkomende varianten van SARS-CoV-2 Het werd uitgevoerd door Public Health France en het National Center for Respiratory Infection Virus Research.

Dit ras komt voor in andere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Polen en Zwitserland.

READ  De Verenigde Staten moeten stoppen met het zoeken naar bronnen van journalisten