Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Journalist zwaargewond door schoten in Amsterdam

“Een aanval op de persvrijheid” Komt om Nederland te shockeren. Peter R. raakte gewond. De Vries, een bekende Nederlandse journalist en specialist in strafzaken, is dinsdagavond 6 juli in Amsterdam ernstig gewond geraakt door een schot.

Peter R. de Vries werd rond 19.30 uur in een straat in het centrum van Amsterdam neergeschoten toen hij de studio verliet van een talkshow waar hij te gast was. De staatstelevisie meldde dat ooggetuigen vijf schoten hoorden en zagen hoe de journalist in het hoofd werd geschoten.

“vechten om te overleven”Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, reageerde op een persconferentie in de Nederlandse hoofdstad.

De 64-jarige journaliste en tv-presentator, in Nederland bekend om haar rol in meerdere strafzaken, trad regelmatig op als woordvoerder van slachtoffers of in de inner circle van sleutelgetuigen.

vijf schoten

De politiechef van Amsterdam, Frank Bau, heeft drie arrestaties aangekondigd, twee in een auto op een snelweg en één in Amsterdam. Hij voegde eraan toe dat het mogelijk was dat de vermeende schutter onder hen was, zonder verdere informatie te geven over de arrestaties of het mogelijke motief voor het misdrijf.

Lees ook In 2020 werden wereldwijd 50 journalisten vermoord, de meeste in vreedzame landen

“De aanslag op Peter R. de Vries is afschuwelijk en onvoorstelbaar, het is een aanslag op een dappere journalist en dus een aanslag op de persvrijheid die absoluut noodzakelijk is voor onze democratie en onze rechtsstaat”Dat zei premier Mark Rutte op een persconferentie in Den Haag. Samen met minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Graberhaus bezochten zij ‘s avonds de Nationale Veiligheids- en Terrorismebestrijding (NCTV) in Den Haag voor “Debat” de zaak.

READ  Joe en Jill Biden, Boris en Carrie Johnson, wandelen langs de zee voor de G7

“Het is een donkere dag, niet alleen voor de naasten van Peter R. de Vries maar ook voor de persvrijheid”De heer Grapperhaus vertelde verslaggevers. “Wij willen in Nederland dat journalisten altijd in alle vrijheid enig onderzoek kunnen doen dat gedaan moet worden. Die vrijheid is vanavond ernstig geschonden.”

De wereld met AFP