Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de terroristische aanslag werd het trainingscentrum van Al Khabib in Rusland overvallen

Na de terroristische aanslag werd het trainingscentrum van Al Khabib in Rusland overvallen

Na het onthullen van de banden tussen de Eagles Mixed Martial Arts Club, eigendom van ster Khabib Nurmagomedov, en een van de daders van de terroristische aanslag die Dagestan afgelopen zondag op zijn kop zette, doorzocht de politie vrijdag een van de trainingsruimtes.

De Russische politie heeft vrijdag een grootschalige zoekcampagne uitgevoerd in Dagestan, de Russische republiek in de Noord-Kaukasus, na een aanval. Een terroristische aanslag Wat afgelopen zondag het land trof. Minstens twintig mensen (waaronder een priester en zestien politieagenten) werden gedood bij een reeks aanvallen in twee kerken en een synagoge in de hoofdstad van Dagestan, Makhachkala, en de kuststad Derbent.

Een paar uur na het incident werd een van de terroristen geïdentificeerd. Een voormalige MMA-professional genaamd Gadzhimurad Kagirov (2-0 in zijn carrière), laatstgenoemde heeft enkele maanden de Eagles MMA-trainingsruimte in Derbent bezocht, eigendom van Khabib Nurmagomedov. De onthullingen die de reputatie van de voormalige UFC-ster en zijn voorlaatste sportschool aantastten, waren vrijdagmiddag het doelwit van de zoektocht, zoals blijkt uit een video die wijdverbreid werd verspreid op de sociale netwerken Telegram en X (voorheen Twitter).

Al-Khatib veroordeelde het als een ‘onmenselijke daad’.

Nadat de banden tussen de aanvaller en zijn mixed martial arts-school aan het licht waren gekomen, maakte Khabib snel duidelijkheid en verklaarde dat de man in kwestie “geen student op de school” was maanden in 2021, maar nooit lid geweest van het volledige team.

“Een kerk binnengaan en aanbidders vermoorden alleen maar omdat ze een andere religie praktiseren… Moet ik deze onmenselijke en brutale daad echt veroordelen”, veroordeelde de voormalige UFC lichtgewichtkampioen eerst voordat hij verder ging: “De concentratie van Dagestan? Natuurlijk is de meerderheid van de bevolking moslim.” Maar er zijn ook joden en christenen… Deze mensen zijn vijf minuten van mijn huis vermoord. Hoe kan dit normaal zijn?

READ  De Verenigde Staten beschuldigen Noord-Korea ervan wapens te leveren aan de Wagner Group

Volgens Russische media InterfaxDit zijn alle documenten die door de autoriteiten zijn gevonden en geverifieerd tijdens de zoekactie die vrijdag werd uitgevoerd in de Eagles MMA-sportschool. Het onderzoek is aan de gang.

Belangrijkste artikelen