Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mycoloog besmet met een parasitaire plantenschimmel: de eerste zorg van de wetenschappelijke gemeenschap

Een scenario dat de serie The Last of Us waardig is.. Voor het eerst ter wereld werd in India een 60-jarige man besmet met een parasitaire plantenschimmel. Zijn verhaal is zojuist gepubliceerd in Case Reports of Medicinal Mycology en baart de wetenschappelijke gemeenschap grote zorgen.

Dit is de eerste in de wetenschappelijke en medische wereld. Een 61-jarige Indiase man is besmet met een plantenschimmel. Erg moe, moeite met slikken en hoesten, raadpleegde de plantenmycoloog eerst zijn arts en maakte een thoraxfoto. De analyses brachten niets aan het licht, dus besloot hij een bloeddrukscan (scanner) te maken, die hem een ​​abces in de luchtpijp onthulde.

De eerste keer dat een plantenschimmel een persoon infecteert

Talrijke tests werden uitgevoerd op de pus, maar brachten de aanwezigheid van bacteriën niet aan het licht. De doktoren merkten echter een schimmel in de pus op. Gekweekt in een petrischaal maar onmogelijk te identificeren, werd de aanwezigheid van de schimmel naar een laboratorium van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestuurd dat het resultaat gaf: Chondrostereum purpureum, een schimmel die bladzilverziekte veroorzaakt.

Het is bekend dat de plantendodende schimmel planten en bomen infecteert door zijn sporen in de lucht te verspreiden. Niemand kan echter voorspellen dat deze schimmel een persoon kan infecteren. In ieder geval tot vandaag.

Een man met een gezond immuunsysteem

“Herhaaldelijke blootstelling aan het ontbindende materiaal kan de oorzaak zijn van deze zeldzame infectie”, verklaarde het medische tijdschrift Mycology Case Reports, dat het verhaal twee jaar geleden publiceerde. Zelfs als hij gezond was, zou de baan van de seksuoloog als mycoloog zijn besmetting met een parasitaire fytopathogene schimmel kunnen verklaren.

READ  Een uniek natuurkundig experiment dat zal proberen het "gewicht van een vacuüm" te meten

Hoewel schimmelinfecties mogelijk en frequent zijn bij immuungecompromitteerde mensen, is de lichaamstemperatuur van het menselijk lichaam vaak te warm voor schimmels, zoals Chondrostereum purpureum, om daar te gedijen.

De bezorgdheid groeit onder wetenschappers

De man werd 60 dagen behandeld met een antischimmelmiddel en zijn pus werd afgevoerd, en hij herstelde uiteindelijk. Vandaag, twee jaar later, vertoont hij geen symptomen van infectie meer. De doktoren legden uit dat als het niet op tijd was behandeld, de mycoloog misschien door verstikking was overleden.

Deze toestand baart de wetenschappelijke gemeenschap grote zorgen. De infectie van deze man met een plantenschimmel toonde een echte evolutie van “between the Kingdom”-infecties. Volgens de auteurs van het artikel is dit een zorgwekkende bevinding die “aanzienlijke implicaties heeft voor het ontstaan ​​van infectieziekten”. Volgens hen zou dit type infectie zich de komende jaren kunnen vermenigvuldigen als gevolg van de opwarming van de aarde. Wat veroorzaakte koud zweet voor fans van de serie.