Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mubasher – COP 26: Elizabeth II spoort leiders aan om ‘gemeenschappelijke zaak’ te creëren in het licht van klimaatverandering

“middernacht minder”

Enorme verwachtingen, gelijk aan klimaatcatastrofes die de planeet overspoelen: na de “verpletterde hoop” van de G-20-top komen meer dan 120 wereldleiders deze maandag samen in Glasgow, in een haast van alle kanten om meer en sneller te doen om het ergste te voorkomen . voor de mensheid.

Volgens fragmenten uit zijn televisietoespraak zou de Britse premier Boris Johnson, gastheer van de cruciale COP26-conferentie, hun moeten vertellen: “De mensheid heeft te lang gespeeld met het klimaat. Het is nog één minuut voor middernacht en we moeten nu handelen.”

Waarnemers hebben gehoopt dat de bijeenkomst van dit weekend van G20-leiders in Rome, die goed is voor bijna 80% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, een boost zal geven aan deze Schotse bijeenkomst die vanwege Covid-19 een jaar is uitgesteld.

De G-20 bevestigde op coherente wijze het doel om de opwarming te beperken tot +1,5°C in vergelijking met het pre-industriële tijdperk (het meest ambitieuze plafond van de Overeenkomst van Parijs), en voegde een ambitie toe voor koolstofneutraliteit in het midden en het einde van de vorige eeuw. Subsidies voor kolencentrales in het buitenland. Maar dit heeft NGO’s, de Verenigde Naties of de Britse premier niet overtuigd.

READ  De Europese Unie eist dat AstraZeneca tegen juni 90 miljoen doses niet-geleverd vaccin levert