Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Motorola en Lenovo zijn in Duitsland verboden

Motorola en Lenovo zijn in Duitsland verboden

In Duitsland zijn Lenovo en zijn dochteronderneming Motorola niet in staat een aantal van hun producten te verkopen.

Motorola Edge 50 Pro // Bron: Frandroid

De recente zaak tussen Lenovo en InterDigital in Duitsland zal u vreemd genoeg doen denken aan de zaak waarbij Nokia en Oppo betrokken waren.

In het geval van Nokia leidde de patentstrijd ook tot een tijdelijk verbod op de verkoop van Oppo’s producten. Na een paar maanden was er een akkoord nodig tussen de twee bedrijven.

In deze gespannen context worden Lenovo en Motorola met een soortgelijke situatie geconfronteerd, dit keer met het Amerikaanse bedrijf InterDigital.

InterDigital patentverhaal

Volgens een uitspraak van de regionale rechtbank van München gebruikten Lenovo en Motorola het patent van InterDigital zonder licentie, wat resulteerde in een verbod op de verkoop van smartphones en laptops uitgerust met mobiele modems in Duitsland.

Alle 4G- of 5G-apparaten worden getroffen. Ondanks de oproep van Lenovo blijft het verbod van kracht dankzij een aanbetaling van vier miljoen euro door InterDigital. We hebben het hier over Motorola-smartphones, maar ook over Lenovo-laptops met 4G/5G-modem.

Lenovo bekritiseert InterDigital omdat het geen eerlijke en billijke licentieprijzen biedt, terwijl InterDigital Lenovo ervan beschuldigt deze voorwaarden te verwerpen.

Niet de eerste keer

De zaak in Duitsland is slechts het laatste hoofdstuk in een reeks juridische confrontaties tussen deze twee entiteiten.

In juni 2023 kreeg Lenovo een gunstige uitspraak in Groot-Brittannië, waar de door InterDigital in rekening gebrachte vergoedingen buitensporig werden geacht. Het valt echter nog te bezien of het Duitse Hof van Beroep een soortgelijk standpunt zal innemen.