Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mooi weer met zon en daglicht

Er stroomt momenteel een koude druppel over Spanje, waar de komende uren zware onweersbuien worden verwacht (de regio Valencia aan de ene kant en de Balearen aan de andere kant). Van onze kant staan ​​we onder invloed van een relatief sterke orkaan in deze tijd van het jaar, die zich uitstrekt tussen de Azoren en Groot-Brittannië. Kortom, na verschillende aarzelingen binnen de modellen blijkt dat het “goed weer”-scenario de lopende week grotendeels overheerst.

Voor morgen woensdag wordt onze wijk opgedeeld in twee delen. Tussen Hérault, Gard en Lauser zal de zon sterk domineren. Op de rivieren Aude en Pyrénées-Orientales zullen hoge wolken, soms zeer dicht, zich verspreiden langs de randen van onweersbuien die Spanje teisteren. De Mistral waait vooral in de buurt van de rivier de Rhône waar winden van 40 tot 50 km/u worden verwacht. Elders overheerst de zeebries gedurende de uren. Extreme temperaturen stijgen en zeer aangenaam voor het seizoen.

Verwacht 23 tot 25 °C tussen Pyrénées-Orientales en Aude, maar vaker 25 tot 27 °C in Hérault en tot 28 °C in het westen van de Gard. Uiteraard liggen deze waarden boven het seizoensgemiddelde. En verspreidde donderdag intense druk in de regio. Dus de zon zal zich verspreiden in al onze afdelingen. Het is omgeven door zeldzame en dunne hoge wolken. Mistral en Tramontane zijn ’s ochtends nauwelijks waarneembaar, dan is het ’s middags de zeebries die de overhand heeft met een snelheid van 20 of 25 km/u.

Wat betreft de temperaturen, ze blijven tijdens het seizoen zeer aangenaam met maximumtemperaturen van 25 tot 27 graden Celsius in de binnenvlaktes, in plaats van 23 of 24 graden Celsius aan zee vanwege de zeebries die de lucht verkoelt. In het binnenland van Hérault en Gard zijn er weer enkele pieken mogelijk bij 28°C. Voor vrijdag hetzelfde verhaal met zonsopkomst en wat mooie hoge bewolking vanaf zee, en dat maakt nog niet uit. De temperaturen blijven zeer aangenaam met 25 tot 27 graden Celsius in de binnenvlaktes van West Languedoc en Roussillon, maar tot 29 graden Celsius in de Gard!

READ  Lukt het jou om deze wiskundepuzzel in minder dan 20 seconden op te lossen?

In het weekend wordt nog verslechtering verwacht, vooral op zaterdag, maar we blijven hier zeer voorzichtig mee. De huidige hageldruppel die (voorwaardelijk) boven Spanje draait, kan worden opgevangen in de algemene circulatie van een lagedrukgebied nabij de Atlantische Oceaan. In een dergelijk scenario moet de zeestroom niet alleen in de Middellandse Zeegebieden worden geactiveerd, maar ook de zeer vochtige en zachte lucht afvoeren.

Als zodanig ervaren de GFS- en CEP-modellen een onstabiele luchtmassa. Tegen die tijd hebben we tijd om erop terug te komen, maar als dit scenario wordt bevestigd, wordt er op onze afdelingen stormachtige regen verwacht. Deze verslechtering zal tijdelijk zijn, gevolgd door een snelle verbetering (waarschijnlijk vanaf zondag).