Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monkeypox: Wat zijn deze nieuwe slijmerige symptomen van Monkeypox die ‘ondraaglijke pijn’ veroorzaken?

De grootste studie over apenpokken werd op donderdag 21 juli gepubliceerd. Met verrassende conclusies.

Een paar maanden geleden, toen? apenpokken Het werd ontdekt, en velen zijn degenen die glimlachen om de naam hiervan te horen de ziekte. twee jaar later Coronavirusziektekan worden begrepen. Maar na een paar weken begon de glimlach van de gezichten te vervagen, waarbij de eerste gevallen wereldwijd werden gemeld, en pijn met. vandaag is apenpokken Het wordt heel serieus genomen en zelfs een beetje meer.

Meer dan 16.000 gevallen gemeld in 75 landen, 5 doden: deze zaterdag, De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar hoogste niveau vanWaarschuwingstaat“internationale noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid”. Tegenwoordig lacht niemand meer.

Vooral omdat Monkeypox geleidelijk zijn verborgen kant onthult: de kanta de ziekte Het kan gemakkelijk worden verward met anderen ziekten. Het leidt dus tot fouten in de diagnose.

Lees ook:
Monkeypox: WHO verklaart ‘internationale noodsituatie voor de volksgezondheid’ voor het apenpokkenvirus

‘Dingen die nog nooit eerder zijn beschreven’

Een grote studie werd donderdag 21 juli gepubliceerd in de New England Journal of Medicine even lijst Nieuwe symptomen: “We hebben hier al dingen over kunnen achterhalen. epidemie Dit gebeurt nu en is nooit beschreven.”Chloe Orkin, PhD, professor aan de Queen Mary University of London, en hoofdauteur van de studie, verheugt zich. Mensen hebben hun eerste symptomen zoals: zweren binnen benauwd En zweren van binnenanus. Deze mucosale symptomen, zoals wij ze noemen, zijn niet opgenomen in de internationale definities van casusreeksen..

De bovenstaande beschrijvingen van de eerste symptomen zijn enigszins scheef Huiduitslag verslechteren tot puisten. Maar er zijn geen wonden in de slijmvliezen. Bovendien kunnen deze wonden leiden tot: “ondraaglijke pijn”.

Andere symptomen in deze studie, die meer dan 500 gevallen in 16 landen analyseerde, waren koorts, gezwollen lymfeklieren, huiduitslag en lethargie.

READ  Gaia onthult de meest nauwkeurige kaart van de Melkweg ooit gemaakt